Slovenky chcú na MS získať Prezidentský pohár. Čaká ich však náročná úloha

Hádzaná - ilustračná fotografia.
Hádzaná - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. dec 2021 o 11:34

Angola zobrala v základnej skupine bod Slovinkám.

BRATISLAVA . Exotické súperky z Afriky, ale aj veľká motivácia. Slovenské reprezentantky v hádzanej odohrajú v stredu svoj záverečný zápas na svetovom šampionáte v Španielsku proti hráčkam Angoly.

Stretnutie o konečné 25. miesto sa začne v Llirii o 17.30 hod.

Slovenky mali štyri dni voľno

Slovenky si účasť vo finále Prezidentského pohára zabezpečili víťazstvami nad hráčkami Tuniska (31:27 a Paraguaja (33:27). S Číňankami nehrali, lebo tie sa pre infekciu koronavírusom museli predčasne porúčať z turnaja.

Znamená to, že zverenkyne trénera Pavla Streichera mali pred svojím záverečným vystúpením na MS štyri dni voľna.

"Radšej by sme asi proti Číňankám hrali. Bol by to zápas, ktorý by sme určite zvládli a mohli by sme v ňom zrealizovať naše ciele. Užší káder je totiž už unavený. V sobotu mali hráčky individuálny program, mali sme sa stretnúť len pri spoločnom obede a večeri.

V nedeľu sme mali v pláne návštevu veľkého akvária a potom sme sa už koncentrovali na prípravu na záverečné vystúpenie," priblížil Pavol Streicher na webe Slovenského zväzu hádzanej ešte pred víkendom.

Angola bola v skupine suverénna

Angola v skupine o 25. až 32. miesto suverénne vyhrala všetky tri svoje zápasy, najviac jej vzdoroval Kamerun s prehrou 24:25.

Zatiaľ naposledy v pondelok hráčkam Uzbekistanu Angolčanky nasúkali 52 gólov a inkasovali iba jedenásť. Ešte predtým v základnej skupine hádzanárky z juhozápadnej Afriky vzali bod Slovinkám po remíze 25:25.

"Uvedomujeme si, že do finálového duelu nás čaká veľa roboty. Hádzanú, ktorú predvádzame, musíme zlepšiť v každej časti. Predpokladám, že nás bude čakať Angola, ktorá je kvalitatívne omnoho lepšia ako naši dvaja ostatní súperi a hrá aj iným štýlom.

Je to fyzicky vyspelé družstvo. Úloha pre nás všetkých je dobre sa pripraviť, aby sme naplnili túžbu, ktorú máme, teda vrátiť sa s Prezidentským pohárom,“ dodal Pavol Streicher na webe slovakhandball.sk ešte v čase, keď Angola nebola istým súperom Slovenska.

I. skupina

II. skupina

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky chcú na MS získať Prezidentský pohár. Čaká ich však náročná úloha