Tatran čaká v pohári predčasné finále. Zranený kapitán si zvyká na novú rolu, na lavičke sa však musí krotiť

Zranený Tomáš Rečičár (v strede) na lavičke Tatrana Prešov.
Zranený Tomáš Rečičár (v strede) na lavičke Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|30. jan 2024 o 23:00

Niektoré veci vidím možno inou optikou ako tréner, vraví.

PREŠOV. Po sérii piatich prípravných stretnutí v prípravnom období čakajú hádzanárov Tatrana Prešov ďalšie súťažné zápasy. Najprv v Slovenskom pohári, potom v Niké handball extralige i v Európskom pohári.

V semifinále Slovenského pohára nastúpi Tatran Prešov v stredu 31. januára od 18.00 h v domovskej Tatran handball arene proti MŠK Považská Bystrica. O tri dni vycestujú Prešovčania na extraligový duel do Nových Zámkov.

Nuž a zhruba v polovici budúceho mesiaca nastúpia na dva domáce osemfinálové zápasy Európskeho pohára proti islandskému FH Harnarfjordur.

Najdôležitejší je však vždy ten najbližší zápas, zvykne sa konštatovať.

Pre Tatran Prešov i Považskú Bystricu stredajšie semifinále Slovenského pohára (hrá sa na jeden zápas) bude vlastne reprízou minuloročného finále týchto súperov v Trebišove, v ktorom Prešov vyhral 32:24.

Jeden pôjde určite z kola von

„Mnoho ľudí tvrdí, že pôjde o predčasné finále. V ostatných rokoch sme o pohárovú trofej súperili s nimi. Žreb ale stanovil semifinálové dvojice aj ich dejiská.

A tak je isté, že jedného z minuloročných finalistov nahradí jeden z druhého semifinále ŠKP Bratislava - HK Košice. Našou výhodou je, že hráme doma, a tak sme pasovaní do role favorita.

Ale určite aj preto, že Tatranu sa v prvej polovici sezóny darilo. V slovenskej extralige ani Európskom pohári náš klub nik nezdolal,“ konštatoval Tomáš Rečičár, nie tak dávno jedna z opôr a kapitán prešovského tímu.

Momentálne slovenský hádzanársky reprezentant má za sebou operáciu vážne zraneného pravého kolena v prvom polčase zápasu Európskeho pohára proti islandskému Aftureldingu v minulom roku.

Na ihrisko sa tak skoro ako hráč nevráti, avšak k mužstvu sa vrátil v inej role. Stal sa neoficiálnym asistentom hlavného trénera.

Konečne môže už po vlastných

„Po operácii som niečo vyše mesiaca a zo dňa na deň sa cítim lepšie a lepšie. Čo sa týka rehabilitácie, všetko prebieha ako má v súlade plánom.

Pravda, koleno trochu ešte zabolí, ale všetko je v norme, keďže od operácie veľa času neuplynulo.

A hlavne, nie som už odkázaný na barly a môžem tak ísť „po vlastných“ do THA na tréningy, za chlapcami do kabíny a počas zápasov na našu striedačku,“ komentoval Rečičár.

Na striedačke musí svoj temperament krotiť

O Rečičárovi je známe, že dianie na ihrisku ako hráč prežíva emotívne, v súbojoch s protihráčmi neuhýba. Na striedačke svoj temperament musí ale krotiť. Aj s ohľadom na aktuálny zdravotný stav.

„Krotím sa, ale prežívam to chvíľami v podstate ako hráč. A v určitých okamihoch by som najradšej vybehol na ihrisko. To ale nie je možné a tak komunikujem s chlapcami na lavičke, v niečom poradím.

Niektoré veci totiž vidím možno inou optikou ako tréner, preto niečo poviem, poviem svoj názor, ale konečné slovo má vždy on. Takáto spolupráca ma baví a som za ňu vďačný. Teší tiež, že hráči samotní ma na striedačke i mimo nej rešpektujú,“ pokračuje.

Tu už niet čo vymýšľať, vzájomné poznanie je skoro detailné

Pohárové semifinále už klope na dvere Tatran handball areny. Pre Tatran Prešov to bude prvá súťažná previérka v druhej časti sezóny. Rečičár približuje, ako je obhajca pohárovej trofeje na iste atraktívny zápas pripravený.

„Pravdou je, že v prípravnom období malo zopár hráčov zdravotné problémy. Našťastie nie vážneho charakteru a tak všetko speje k tomu, aby sme proti Považskej Bystrici nastúpili v optimálnom zložení.

A samozrejme, pracujeme na tom, aby Slovenský pohár znovu putoval do klubovej vitríny Tatranu Prešov. Z hľadiska nejakých taktických ťahov tu už niet veľa čo vymýšľať.

Súperi sa poznajú detailne. Podľa mňa na ihrisku rozhodne momentálna forma. Našou výhodou môže byť výhoda domáceho prostredia a očakávaná podpora našich fanúšikov,“ dodáva Rečičár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran čaká v pohári predčasné finále. Zranený kapitán si zvyká na novú rolu, na lavičke sa však musí krotiť