Rečičár má v Prešove novú úlohu. Z kapitána sa stal burcujúci element

Na lavičke Tatrana Prešov sedia zľava Maroš Kolpak, zranený hráč Tomáš Rečičár a Mark Kovács.
Na lavičke Tatrana Prešov sedia zľava Maroš Kolpak, zranený hráč Tomáš Rečičár a Mark Kovács. (Autor: TASR)
Ján Leško|18. dec 2023 o 17:50

Prešov zvládol hádzanársku jeseň bez bodovej straty.

PREŠOV. Hádzanári Tatranu Prešov v prvej polovici sezóny 2023/2024 si počínali skvelo. V Niké handball extralige ani Európskom pohári EHF nenašli premožiteľa.

Odohrali celkovo devätnásť zápasov, pričom v desiatich z nich nasúkali súperom viac ako štyridsať gólov.  

Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión to má teda v domácej najvyššej súťaži ozaj sľubne našliapnuté za ziskom ďalšieho titulu.

V Európskom pohári postúpil do osemfinále, kde jeho súperom bude opäť klub z Islandu. Po vyradení UMFA Afturelding je ním tentoraz FH Hafnarfjordur.      

Radosť zakalená zranením

Radosť z dosiahnutých úspechov zakalilo vážne zranenie kapitána Tatranu Prešov Tomáša Rečičára.

Dôležitý hráč prešovského tímu i slovenskej hádzanárskej reprezentácie sa smolne zranil pätnásť sekúnd pred koncom prvého polčasu stretnutia tretieho kola Európskeho pohára EHF proti islandskému Aftureldingu.

Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov.
Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)

Ako sa ukázalo, šlo o značné poškodenie pravého kolena. Takmer ako cez „kopírak“ pred niečo vyše rokom v premiérovom stretnutí českej extraligy, ktorú Tatran vtedy rozohral na palubovke KH Kopřivnice.

Návrat na lavičku už bez bariel

Po zranení v zápase Európskeho pohára koncom novembra a následných lekárskych vyšetreniach sa T. Rečičár vrátil do mužstva. Nie však ako hráč, ale na lavičku v role dočasného asistenta trénera.

Tatran odohral posledný zápas v tomto roku v sobotu proti Modre. Po ňom sa väčšina hráčov rozpŕchla do svojich domovov. Príprava na pokračovanie sezóny začne po novom roku tretieho januára.

To už Tomáš Rečičár bude mať za sebou operáciu pravého kolena, naplánovanú na stredu dvadsiateho decembra za sebou. Kým čakal na termín operácie, mohol aj so „zdemolovaným“ kolenom ako tak chodiť aj bez bariel.

Využil tak možnosť byť naďalej s mužstvom v inej než hráčskej role. Po zranení ľavého kolena v Česku sa Tomáš na podnet majiteľa klubu vrátil do kabíny ako burcujúci element tímu. Tentoraz ako trénerov asistent, čo by mohlo vari naznačovať, čomu by sa mohol v budúcnosti venovať.

Chce ešte hrať, nie začať trénovať

„Pred vyše rokom hral Tatran vo viacerých súťažiach množstvo zápasov. Sám som vtedy netušil ako dlho bude po operácii maródovať, rehabilitovať. Teraz už viem čo ma čaká,“ načrtol Rečičár. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Rečičár má v Prešove novú úlohu. Z kapitána sa stal burcujúci element