Prešov čaká hádzanársky sviatok. Vstupenky na Ferencváros sa míňali ako teplé rožky

Máté Lékai (vľavo) a Lukáš Urban v prvom štvrťfinále Európskeho pohára EHF FTC-Green Collect Budapešť - Tatran Prešov.
Fotogaléria (8)
Máté Lékai (vľavo) a Lukáš Urban v prvom štvrťfinále Európskeho pohára EHF FTC-Green Collect Budapešť - Tatran Prešov. (Autor: TASR/DUNA/MTI)
Ján Leško|28. mar 2024 o 15:35

Hádzanárov Tatrana čaká domáca odveta vo štvrťfinále Európskeho pohára EHF.

PREŠOV. Bašta slovenskej mužskej hádzanej je plná očakávaní. Tatran Handball Arena bude počas veľkonočnej soboty dejiskom atraktívneho medzinárodného stretnutia.

Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión Tatran Prešov vyzve na domácom ihrisku v sobotu 30. marca od 18.00 h v odvetnom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára EHF špičkový maďarský klub Ferencváros Budapešť.

Rozdiel troch gólov prospech Maďarov pred odvetou nie je podľa majiteľa Tatrana Miloslava Chmeliara veľa ani málo.

Tento hádzanársky ťahák bude v Prešove o to príťažlivejší, pretože Tatran na horúcej pôde vysoko favorizovaného Ferencvárosu síce prehral, avšak iba tesným trojgólovým rozdielom 29:32 (15:17).

Predpredaj veští veľký záujem

Šanca na postup do semifinále tu samozrejme je. Či sa to ale nášmu mužstvu podarí, záležať bude od viacerých faktorov,“ mienil majiteľ Tatrana Chmeliar.

Majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Miloslav Chmeliar.
Majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Miloslav Chmeliar. (Autor: TASR)

„Napríklad, či sa mužstvo dokáže vypnúť k takému kvalitnému výkonu, aký predviedlo minulú sobotu v Budapešti. V akej hernej forme budú naši brankári, či akým silný 'ôsmym' hráčom na ihrisku budú fanúšikovia Tatranu. Pochopiteľne, všetci si želáme, aby tým úspešným v odvete bol náš tím.

Semifinále je veľmi lákavé, ale reálne, bude to naozaj veľmi ťažké. Ferencváros má skúsené a mimoriadne kvalitné mužstvo, v kádri viacero maďarských reprezentantov. Maďari majú náskok troch gólov, čo podľa mňa medzi takýmito súpermi nie je veľa, ale ani málo.“

Sobotný súboj Tatrana s Ferencvárosom bude dozaista hádzanárskym bonbónikom. Divácky záujem veští, že hľadisko Tatran Handball Areny (THA) sa zaplní, ako už dávno nie.

„Zrejme to tak bude. Signalizuje to počet zakúpených lístkov počas utorka a stredy v predpredaji, ktorý už presiahol hranicu tisíc predaných vstupeniek,“ vyrukoval Chmeliar s aktuálnou informáciou.

„Keďže záujem je značný, rozhodli sme, že predpredaj lístkov predĺžime o ďalší deň. Vo štvrtok v čase od 17.00 h do 19.00 h u správcu THA.“

Fotogaléria zo zápasu Ferencváros Budapešť - Tatran Prešov (Európsky pohár EHF)

Pokladne a vstupy otvoria dve hodiny pred duelom

V deň zápasu, ktorého začiatok je stanovený na 18. hodinu sa pokladne THA otvoria v značnom predstihu.

„Pokladne budú otvorené od 16. hodiny. Zároveň v tom istom čase sa otvoria aj brány haly cez turnikety. V tej súvislosti chcem poprosiť aj tých divákov, ktorí si zakúpili vstupenky v predpredaji, aby do THA prišli a zaujali svoje miesta v dostatočnom časovom predstihu. Samozrejme, priesto budú mať i na prípadné občerstvenie. Bufety sa otvoria taktiež dve hodiny pred začiatkom zápasu.“

V Budapešti sa v obdivuhodnom svetle predviedli nielen prešovskí hádzanári, ale aj stovka fanúšikov Tatranu.

„Na zápase v Budapešti som bol a videl ako naši fanúšikovia povzbudzovali i ako sa prekárali s priaznivcami Ferencvárosu. Oba tábory sa postarali o búrlivú kulisu zápasu. Verím, že teraz doma tí naši budú znovu hnacím motorom nášho mužstva. Avšak, či a koľko maďarských fanúšikov príde do THA, netuším,“ tvrdil majiteľ Tatrana.

„Oficiálne hosťujúci klub o vstupenky pre svojich fanúšikov nepožiadal. Vylúčiť však, že tí využijú možnosť prísť na Slovensko individuálne, sa ale nedá.“

Príde silná zostava Ferencvárosu

Fanúšikovia hostí sú zatiaľ otázni. Avšak predstavitelia FTC-Green Collect (Ferencváros) Budapešť ohlásili príchod, športovou terminológiou povedané, v silnej zostave.

„Spomenutá organizácia združuje niekoľko športových klubov. Futbalový, hokejový, vodnopólový, hádzanársky. Zo strany veľkého Ferencvárosu prišla na Tatran požiadavka, aby sme rezervovali miesta a postarali sa o ich popredných činovníkov, čo samozrejme, radi spravíme.

Aj táto skutočnosť signalizuje, že rovnako ako nášmu i maďarskému klubu nie je ľahostajné, ako počas veľkonočných sviatkov zápas o postup do semifinále Európskeho pohára dopadne. Ja dúfam, že pre Tatran,“ s úsmevom dodal Chmeliar.

Ako v závere rozhovoru doplnil, Tatran Prešov by mal proti Ferencvárosu Budapešť nastúpiť v rovnakom zložení v akom hral v Maďarsku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov čaká hádzanársky sviatok. Vstupenky na Ferencváros sa míňali ako teplé rožky