Prestávka na tréningy a otrasenie sa z prehier

Prestávka prišla vhod. Po náročnom období a sérii prehier pár dní voľna od majstrovského basketbalu prišlo Spišiakom vhod.
Prestávka prišla vhod. Po náročnom období a sérii prehier pár dní voľna od majstrovského basketbalu prišlo Spišiakom vhod. (Autor: jope)
Sportnet|14. dec 2013 o 00:00

V decembri dominuje na Spiši ženský basketbal. Muži ešte odohrajú doma súboj s Nitrou.



SP. NOVÁ VES. V termínovom kalendári extraligového basketbalu v športovej hale v Spišskej Novej Vsi dominujú v decembri ženy.

Tie odohrali domáce majstrovské zápasy, včera ich čakal atraktívny súper Good Angels Košice a ešte sa na Spiši predstavia Ružomberčanky. Muži sa na kratší čas akoby odmlčali.

Majú prestávku

Po zápase s Interom Bratislava si fanúšik mužské basketbalu musí na ďalší zápas počkať o niečo dlhšie. Tak ako v hokeji, aj v basketbale je zápasová termínovka veľmi chaotická. Chýba pravidelný zápasový rytmus doma – vonku, a tak divák stráca prehľad.

„V Bratislave je all star game, a tak máme prestávku. Tú však využívame na tréningy. Hráči ešte nedostali vianočné voľno. Teraz cez víkend môžu nakupovať vianočné darčeky, ale stále trénujeme, lebo pred nami sú ešte súboje o majstrovské body,“ vysvetlil situáciu tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Do Prievidze a doma Nitra

Kým fanúšik basketbalu chce stále a pravidelne chodiť na zápasy, Spišiakom menšia prestávka prišla veľmi vhod. Nielenže si potrebujú doliečiť bežné zranenia zo stretnutí, ale na svojom konte majú zopár zlých výsledkov, ktoré nie najlepšie vplývajú na psychiku mužstva.

„Trénujeme a dávame sa dokopy. Najprv v stredu 18. decembra hráme v Prievidzi, no hlavne sa sústreďujeme na zápas 21. decembra doma s Nitrou. Tu by som chcel zdôrazniť, že hráme o 15. hodine. Tento súboj je pre nás dôležitý, lebo s našimi vernými fanúšikmi sa chceme rozlúčiť čo najlepším spôsobom. Ale aj odčiniť nezabudnuteľný druhý polčas súboja doma s Interom Bratislava,“ skonštatoval Milan Černický.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prestávka na tréningy a otrasenie sa z prehier