Prešovčania si chcú aj v odvete postrážiť rýchlych Slovincov

Radoslav Antl. Znovu bol jedným z hnacích motorov Tatrana.
Radoslav Antl. Znovu bol jedným z hnacích motorov Tatrana. (Autor: sita)
Sportnet|26. nov 2013 o 00:00

Hádzanári Tatrana Prešov vykročili aj do tretej súťaže, ktorú v tejto sezóne zatiaľ hrajú, rázne.

Nadnárodnú SEHA GSS ligu i slovenskú extraligu vedú. Deväťnásobný šampión však chce aj do skupinovej fázy druhej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov, Pohára EHF.

PREŠOV. Slovenský majster bol nasadený do tretieho kola Pohára EHF. Jeho súperom v súboji o postup je popredný slovinský RK Maribor Branik.

V prvom zápase, doma pred tri a pol tisíckami divákov, si zverenci trénera Petra Hatalčíka vypracovali pred odvetou (1. decembra) v Maribore nádejný osemgólový náskok.

Tatran Prešov si doma dokázal poradiť s obdivuhodnou rýchlosťou mladého slovinského celku z Mariboru.

Prešovčania ale výhru 34:26 nepreceňujú. Uvedomujú si, že čo do postupu, vyhrali zatiaľ iba polčas. Doma vypracovaný osemgólový náskok je ozaj sľubný.

Pri troške šťastia mohol byť aj väčší. Veď v predposlednej minúte slovenský majster viedol už o desať.

„Keby to bolo skončilo o desať gólov, bol by to sen. Pred zápasom nejeden z nás konštatoval, že výhra o päť či šesť gólov, bola by super. Napokon sme ale zvíťazili osemgólovým rozdielom, čo je naozaj skvelá východisková pozícia pred nedeľňajšou odvetou v Slovinsku,“ konštatoval po prvom pohárovom zápase s Mariborom spokojný, no aj priadne uťahaný prešovský kapitán a autor šiestich gólov Radoslav Antl.

((a))

Stáť na pevných nohách, nešetriť silami

Dominantnou témou pred i po zápase so Slovincami bola predovšetkým rýchla hra Mariboru Branik. Samotný výsledok ale ukazuje, že Tatran Prešov sa s najväčšou prednosťou súpera dokázal vyrovnať.

„Bolo nám jasné, že to nebude žiadna prechádzka, ale poriadna 'zaberačka'. To sa do bodky naplnilo. Pred nami je však ešte druhý zápas. Nuž a už teraz musíme myslieť na to, aby nás ten výrazný náskok príliš neuspokojil. Aj na zápas v Maribore sa už musíme náležito skoncentrovať. Nemôžeme si dovoliť ísť tam ako nejakí majstri sveta. Len preto, že sme doma o osem vyhrali. To by sa nám mohlo škaredo vypomstiť. V každom prípade to máme dobre našliapnuté. Polčas sme vyhrali a v druhom je našou úlohou vypracovaný náskok potvrdiť. Ako som už naznačil, v odvete bude dôležité stáť na pevných nohách, veriť si, nešetriť silami. V takom prípade by sme postupovú šancu nemali prepásť,“ mienil R. Antl.

Na strane druhej, Maribor svoje zbrane zrejme nezložil. Dá sa očakávať, že doma, s podporou vlastného publika, k výkonu z Prešova čosi navyše asi pridá.

„Je nám jasné, že Slovinci sa len tak ľahko nepodajú. S tým rátame už teraz. Rýchlu hru Mariboru sme pred prvým zápasom študovali iba z videozáznamov. V reáli to ale bolo niečo iné. Ich práca na ihrisku bola ozaj rýchla. Avšak aj na takú sme našli recept. Takže ostáva veriť, že ho nájdeme aj v odvete.“

„Dvadsiatka“ v Topoľčanoch

Odvetný zápas tretieho kola Pohára EHF RK Maribor Branik – Tatran Prešov naplánovali na nedeľu 1. decembra 2013.

Prešovskí hádzanári by mali do Slovinska vycestovať už v piatok. Predtým ich však čakajú povinnosti v najvyššej domácej súťaži.

Zajtra od 16.30 hodiny predohrajú stretnutie trinásteho extraligového kola v Košiciach s 1. MHK.

U súpera hrá extraligový zápas dvanásteho kola aj slovenská „dvadsiatka“, zložená z juniorov prešovského Tatrana. Zverenci trénerov M. Gernáta a S. Kolpaka sa predstavia dnes od 18. hodiny v Topoľčanoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania si chcú aj v odvete postrážiť rýchlych Slovincov