Prešovčania nevyužili zlú formu Slovana

Sportnet|19. mar 2012 o 00:00

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov cestovali po dvoch domácich dueloch za súperom, na pôdu úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava.

V zápase tímov z opačných pólov corgoňligovej tabuľky mal ako-tak herne navrch tím Sergija Kovaleca, ale zeleno-bieli opäť pohoreli v premieňaní gólových príležitostí.

PREŠOV. Hráči 1. FC Tatran Prešov tak odštartovali trio zápasov na súperových ihriskách prehrou. Počas duelu nepremenili viacero sľubných gólových šancí a svoju bilanciu strelených gólov tak ponechali na čísle desať.

Futbalovo a herne nevýrazní Slovanisti tak opäť využili z minima maximum. Úradujúci majster nebol lepším súperom, kombinačne za zeleno-bielymi často zaostávali, ale napriek tomu sú na jar aj po tomto zápase stopercentní.

Mohli zápas zdramatizovať

Od úvodných minút sa súperi oťukávali až do 4. minúty, keď mladý Mészáros nestihol zakončiť svoj samostatný nájazd po výbornom vybehnutí brankára zeleno-bielych Jakuba Diviša.

Už v 11. minúte však znenazdajky udreli domáci, keď po rohovom kope sa dostala lopta až k Čikošovi, ktorý ju odcentroval na najvyššieho muža belasých Smetanu a ten otvoril skoré duelu – 1:0. Po tomto momente prebrali iniciatívu na ihrisku už zeleno-bieli.

„Po inkasovanom góle sme kontrolovali hru a hrali presne to, čo sme si povedali v príprave a čo po nás tréner vyžaduje. Bohužiaľ, gól sa nám nepodarilo dať z náznakov šancí, centrov a striel tak, ako sa to podarilo Slovanu. Ten po prvej centrovanej lopte do vápna dal gól. Potom sme začali hrať lepšie, škoda, že sme nedali gól, pretože zápas by vyzeral ináč. Musíme však premieňať gólové šance," zhodnotil český útočník 1. FC Tatran Prešov David Střihavka.

Práve on mal práve po prvom góle slovanistov veľkú šancu na vyrovnanie, ale jeho ďalekonosná hlavička skončila na brvne Putnockého.

„Pri tej hlavičke som nemal šťastie ako Smetana. Ja som na to, aby som takého lopty našiel a potom je to už o šťastí. Žiaľ, nepadlo to. Škoda, pretože zápas sme mohli zdramatizovať,“ doplnil český útočník.

Futbalisti Slovana vyhrali aj tretí duel na jar, avšak ich výkon opäť za veľa nestál. Okomentoval to aj útočník Tatrana David Střihavka.

„Mňa ich výkon sklamal, pretože na jeseň som tam ešte hral so Žilinou a hrali vtedy pekný futbal. Teraz na jar nemajú vôbec dobrú formu. To sme chceli využiť, žiaľ, nepodarilo sa. Slovan ma sklamal poňatím hry, nakopávali dlhé lopty na vysokého hráča. Myslím si, že to nie je hodné tímu, ktorý pomaly vedie tabuľku.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania nevyužili zlú formu Slovana