Prešov začal prípravu, prioritou je brankár

Dvojica novicov na prvom tréningu - Zoltán Bognár (vpravo) a Radoslav Augustín.
Dvojica novicov na prvom tréningu - Zoltán Bognár (vpravo) a Radoslav Augustín. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|7. jan 2010 o 12:09

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov začali so zimnou prípravou na jarnú časť Corgoň ligy 2009/2010. V kádri došlo k minimálnym zmenám, prioritou je vyriešenie brankárskeho postu.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

Dnes predpoludním začali prípravu na jarnú časť Corgoň ligy aj futbalisti 1. FC Tatran Prešov. Pred prvým "výklusom" sa v kabíne hráčom prihovoril športový riaditeľ klubu Erik Bogdanovský a tréner Roman Pivarník.

PREŠOV. K veľkému pohybu v kádri prešovských corgoňligistov túto zimu zrejme nedôjde. V kabíne zeleno- bielych sa predstavili dvaja novici. Zoltán Bognár z Dunajskej Stredy podpísal s 1. FC Tatran Prešov trojročný kontrakt. Prešovčania však musia ešte dohodnúť podmienky prestupu s funkcionármi DAC. Na desaťdňovú skúšku prišiel aj stredový hráč, Slovák, naposledy pôsobiaci v Bohemians Praha 1905, Radoslav Augustín.

Španieli, Brazílčan i Bosniak zatiaľ doma

Na stretnutí pred prvým tohtoročným tréningom chýbali Erik Takáč, ktorému skončila v Prešove zmluva. S egyptským brankárom Al Rashidim ju zase predčasne rozviazali. Z Brazílie ešte nepricestoval Bernardo, zo Španielska Pozo a Juan Pedro. Doma zo zdravotných dôvodov ostal aj talentovaný Bosniak Dejan Drakul. Už skôr sa Prešovčania vzdali služieb Petra Kobylíka a Mareka Penksu.

Brankárovi Jakubovi Divišovi skončilo hosťovanie z ŠK Slavia Praha. "Zošívaní" ho síce chcú predať, avšak podľa prešovských predstaviteľov pýtajú za jesennú oporu Tatrana medzi žrďami príliš veľkú sumu. Napriek tomu sa Prešovčania usilujú s Pražanmi dohodnúť. Skrátka, tohto gólmana by radi mali aj v jarnej časti Corgoň ligy.

Osem za desať dní

Počas desaťdňového domáceho prípravného bloku odohrá dvadsaťštyričlenný hráčsky káder trénera Romana Pivarníka, asistentov Jozefa Daňka a Jozefa Kostelníka, trénera brankárov Jaroslava Belejčáka, odborníka na kondičnú prípravu Pavla Mlynára a maséra Vladimíra Šarišského osem prípravných stretnutí. Prvé z nich zajtra od 10.30 hod. na umelej tráve v jazdeckom areáli s druholigovou Moldavou nad Bodvou. Ďalšie potom doma 12. 1. o 14.00 h s Rimavskou Sobotou, 16. 1. o 10.30 h s Michalovcami, 19. 1. v Ružomberku, 23. 1. v Spišskej Novej Vsi, 26. 1. v Maďarsku s Diósgyorom, 30. 1. v Nyíregyháze a 2. 2. doma s poľským Nowym Sazcom. Od 18. do 23. januára absolvujú Prešovčania sústredenie v Kúpeľoch Nový Smokovec. Herné sústredenie od 6. do 20. februára ich čaká v Turecku.

Priestor aj pre odchovancov

"Začiatok prípravy vyzerá sľubne. Minulú zimu sa nám dvaja hráči vrátili po dovolenkách s nadváhou. Tentoraz je všetko v poriadku," povedal na úvod tréner 1. FC Tatran Prešov R. Pivarník. "V porovnaní s predošlým zimným obdobím zavedieme určité nové veci v tréningovej náplni, ktoré by nás mali zase posunúť o čosi ďalej. V predchádzajúcich rokoch sme káder dopĺňali. Teraz ho chceme v prvom rade stabilizovať. Priestor dostanú súčasní hráči nášho kádra, novici, ale aj ďalší talentovaní futbalisti z tunajšej liahne. Niektoré posty v tíme nemáme zdvojené tak, ako by sme chceli. Preto nevylučujem ani ďalšie príchody. Jedného, dvoch hráčov, hlavne na posty krajných obrancov by sme ozaj potrebovali."

Úsmevy pred prvým tréningom. Zľava Dávid Guba, tréner Roman Pivarník a Matej Ižvolt.

Foto: TASR/Milan Kapusta

Prešov v príprave

sobota 9. januára o 10.30 h: 1. FC Tatran Prešov - FK Bodva Moldava nad Bodvou (II. liga), hrať sa bude v Prešove

utorok 12. januára o 13.00: 1. FC Tatran Prešov - MFK Rimavská Sobota (I. liga), hrať sa bude v Prešove

sobota 16. januára o 10.30: 1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce (I. liga), hrať sa bude v Prešove

utorok 19. januára o 14.00: MFK Ružomberok "B" (I. liga) - 1. FC Tatran Prešov, hrať sa bude v Ružomberku

sobota 23. januára o 10.30: FK Spišská Nová Ves (II. liga) - 1. FC Tatran Prešov, hrať sa bude v Spišskej Novej Vsi

utorok 26. januára o 13.30: 1. FC Tatran Prešov - DVTK Diósgy"r (Maď.-I. liga), hrať sa bude v Maďarsku

sobota 30. januára o 11.00: FC Nyíregyháza (Maď.-I. liga) - 1. FC Tatran Prešov, hrať sa bude v Maďarsku

utorok 2. februára o 13.30: 1. FC Tatran Prešov - MKS Sandecja Novy Sacz (Poľ.-II. liga), hrať sa bude v Prešove

Počas sústredenia v Turecku (6. - 20. februára) má mužstvo v pláne odohrať štyri prípravné duely. Súpermi Prešovčanov by mali byť Vorskla Poltava (Ukr.), DVSC Debrecín (Maď.) a Sigma Olomouc (ČR), štvrtý tím je v štádiu vybavovania.

sita

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov začal prípravu, prioritou je brankár