Prehru hodili za hlavy, hotujú sa na lídra

Albín Mišenčík ešte s kapitánskou páskou, no v Krásnej nastúpil až v druhom polčase.
Albín Mišenčík ešte s kapitánskou páskou, no v Krásnej nastúpil až v druhom polčase. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|14. okt 2010 o 00:00

Po trojgólovej prehre v Krásnej padla vlna kritiky na hráčov košickej Lokomotívy, ktorí tak prišli o jesennú neporaziteľnosť a stratili po tretí raz post lídra v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži.



KOŠICE. V mestskom derby hovorilo viacero aspektov v prospech železničiarov, avšak na trávniku to vyzeralo úplne ináč. Favorit stratil svoj lesk a jeho hráči akoby si mysleli, že sa im nič nemôže stať a dosiahnu ďalšie povinné víťazstvo. Žiaľ, prerátali sa.

Chýbalo bojovnejšie srdiečko

"Domáci hrali oduševnenejšie a do zápasu dali väčšie srdce. Bojovali od prvej do poslednej minúty. Naopak my sme hrali profesorsky, akoby sa nám nemohlo nič stať. Dostali sme gól z prvej strely na bránku, s čím asi nik nerátal. Už neraz sme prehrávali v sezóne a dokázali otočiť stav. Do druhého polčasu sme nastúpili s tým, že dáme gól, no dostali sme ďalšie dva v priebehu niekoľkých minút a už sa ťažko doháňa trojgólové manko," hovorí na margo prehry skúsený stredopoliar Albín Mišenčík. Železničiari svojím profesorským futbalom neuspeli a hoci si počas prestávky čo to povedali v kabíne, ich bojovnosť a nasadenie zostali zrejme iba v šatni. "Derby sú aj o povestnom srdiečku a to naše nebolo dostatočne veľké. Vedeli sme, že raz sa séria skončí, ale že to bude práve v Krásnej, to isto nie. Aj väčšie mančafty stratili dlhšie série," konštatoval. Akoby chcel naznačiť, že netreba lámať palicu nad nimi. Vedenie klubu po zápase neskrývalo sklamanie z výkonu aj výsledku. Na druhej strane je hádam dobré, že mužstvo dostalo futbalovú facku a hráči prestanú lietať v oblakoch a vrátia sa nohami na pevnú zem.

Pred šlágrom pokuta pre mužstvo

Trojgólová prehra pred nedeľňajším šlágrom navodila dusnú atmosféru do kabíny železničiarov. Hráči si po prehre mnohé vydiskutovali sami, ale pokuta ich za prehru neminula. Pripustil to aj A. Mišenčík, ale bližšie sa k tejto téme nechcel vyjadrovať. "Uvidíme ako prehra doľahne na nás hráčov, ale iné nezostáva, ako ju čím skôr hodiť za hlavu a sústrediť sa na súboji s lídrom. Musíme sa z tejto prehry poučiť a tréner zvolí dobrú taktiku na súpera. Naším cieľom je odčiniť prehru a ukázať našim priaznivcom, že hrať vieme a nedeľňajšia prehra bola iba nešťastným zakopnutím. Prehru sme si už rozobrali, pričom padli aj tvrdšie slová a verím, že padnú na úrodnú pôdu," hovorí A. Mišenčík. Napriek prvej prehre majú železničiari veľmi dobre rozohranú jesennú časť, keď v tabuľke pravdy majú 11 plusových bodov, kým druhé V. Opátske 7 a Moldava B 5. Aj to im môže vrátiť naštrbené sebavedomie hráčom pred nedeľňajším šlágrom s Moldavou B. Tá im poslala peknú vizitku v podobe štvorgólového víťazstva. V tomto súboji môže iba získať, pretože na ťahu v Družstevnej budú hostitelia. "Rezerva Moldavy má viacerých skúsených futbalistov vo svojom strede, ktorí hrali vo vyšších súťažiach. Oba mančafty sa navzájom dobre poznajú, preto sa domnievam že prídu hrať futbal čo by nám malo vyhovovať. Dá sa očakávať vyrovnaný zápas so šťastným koncom pre nás," hovorí A. Mišenčík. Nedeľňajší treťoligový šláger vedúcej dvojice sľubuje zaujímavý futbal, v ktorom pôjde o šesť bodov, lebo v hre je post lídra. Remíza veľa nerieši ani pre jedného, preto môžeme očakávať snahu jedného či druhého mančaftu získať tri body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prehru hodili za hlavy, hotujú sa na lídra