Pred rokom utrpel tvrdú prehru, dnes Kattar ovládol hlavný zápas UFC

Giga Chikadze a Calvin Kattar.
Giga Chikadze a Calvin Kattar. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|16. jan 2022 o 08:50 (aktualizované 16. jan 2022 o 08:58)

Po dvanástich mesiacoch sa do oktagonu vrátil vo veľkej forme.

LAS VEGAS. Začiatok roka a prvý turnaj UFC dal takpovediac vzpomenúť na chvíle spred roka. V oboch prípadoch bol jednou z hlavných postáv elitný bojovník perovej divízie Calvin Kattar.

No zatiaľ čo ešte pred rokom v súboji proti Maxovi Hollowayovi dostal neuveriteľnú bitku, dnes to bol on, kto ovládol hlavný duel večera.

Vrátil požičané

Na turnaji UFC Vegas 46 mal pritom Kattar proti sebe dekorovaného kickboxera z Gruzínska Gigu Chikadzeho. Ani to mu ale nerobilo veľké problémy.

Kattar sa po roku vrátil s famóznym výkonom. Nebyť tvrdosti Chikadzeho, súboj mohol pokojne skončiť pred limitom, a nie na body.

Počas piatich kôl zasypával Chikadzeho nepredvídateľnými otočkami, lakťami a boxerskými kombináciami.

Kľúčovým sa ukázal byť tlak, ktorým talentovaného zápasníka nútil stále cúvať, čo Gruzíncovi znemožnilo kopať - jedna z jeho veľkých zbraní.

Evidentne dobitý Giga Chikadze sa po zápase z miestnej nemocnice pochválil fotkou s Calvinom Kattarom.
Evidentne dobitý Giga Chikadze sa po zápase z miestnej nemocnice pochválil fotkou s Calvinom Kattarom. (Zdroj: Instagram)

Je to úžasný pocit, nikdy som sa necítil v zápase lepšie. Všetci ma pred týmto duelom odpisovali ale na tom nezáleží, pokiaľ veríte sami v seba,“ povedal v pozápasovom rozhovore Kattar.

33-ročný bojovník odkazoval na fakt, že bol podľa stávkových kancelárií pred zápasom oustiderom.

Úžasom nad výkonom Kattara na sociálnych sieťach jeho kolegovia z UFC nešetrili. Podľa odpovedi bol zápasom azda najviac unesený bývalý titulový vyzývateľ Michael Chandler.

„Páni, to bolo niečo. Kattar je jedným z bojovníkov, na ktorých sa dívam najradšej. Vždy páli ostrými, naviac je technický. Má srdce a štýl,“ sklonil rodákovi z Methuen poklonu Chandler.

Piaty bojovník rebríčka perovej váhy UFC výhrou definitívne dokázal, že patrí medzi absolútnu špičku divízie.

Z posledných piatich duelov Kattar prehral len s niekdajším šampiónom Maxom Hollowayom a Dagestáncom Zabitom Magomedsharipovom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pred rokom utrpel tvrdú prehru, dnes Kattar ovládol hlavný zápas UFC