Pravé derby – divácka kulisa, góly i vylúčenie

Derby. Uspeli v ňom Sninčania.
Derby. Uspeli v ňom Sninčania. (Autor: Miroslav Porochnavý)
Sportnet|11. nov 2014 o 00:00

V treťoligovom zápase dvoch rozdielnych polčasov Snina porazila Humenné 3:1.



SNINA. Jesennú časť treťoligovej futbalovej sezóny ukončilo v predohrávke aj derby pod Vihorlatom.

Bol to futbal dvoch rozdielnych polčasov, v prvom mali navrch domáci, po obrátke dominovali hostia. Body však napokon ostali len v sninskej moci.

Divácky rekord

Sninské futbalové prostredie je divácky žičlivé. Táto skutočnosť je známa dlhodobejšie, sninské návštevy v hľadisku môžu ostatní treťoligisti iba tíško závidieť.

Derby bolo ozajstným lákadlom, prognózy, že ak bude futbalu priať počasie, padne tisícka, sa naplnili.

Stretnutie sledovalo 1 200 divákov.

Vylúčenie z lavičky

Hneď v prvej minúte sa žltilo na oboch stranách, no nebol to zápas zákrokmi zákerný, i keď domáci museli už do prestávky dvakrát nútene striedať.

Až záver zápasu bol viac nervózny. Z humenskej strany letela lopta medzi lavičky, kde stáli usporiadatelia, došlo k prerušeniu hry a rozhodca napomenul sninského náhradného brankára Diňu žltou kartou.

Neostalo však pri jednej, o minútu vytiahol druhú a došlo tak k vylúčeniu z lavičky.

Slová trénerov

Zakončiť jesennú časť úspešne chceli obaja, výsledok 3:1 dáva spokojnosť na sninskú stranu.

„Boli sme svedkami podľa mňa veľmi dobrého derby stretnutia s dvoma rozdielnymi polčasmi. Bol to zápas so všetkým, čo k tomu patrí - so zákrokmi, nervozitou, gólmi. V prvom polčase sme boli lepší my, v druhom polčase bolo zase lepším mužstvom Humenné. Nám v závere pomohol tretí gól Kuba Čopa. Chcel by som poďakovať fanúšikom, že v jeseni chodili na naše zápasy v hojnom počte a verím, že v jarnej časti nám tiež pomôžu,“ konštatoval František Hanc.

Aj jeho humenský náprotivok ocenil kvalitu stretnutia, i keď vo svojich radoch videl nedostatky.

„V prvom rade chcem poblahoželať trénerom Ferovi Hancovi a Marekovi Lukáčovi k víťazstvu. Bol to derby zápas skutočne ako sa patrí, s dobrým nasadením a so šancami na jednej aj druhej strane. Trošku som sklamaný z hry našej obrany, respektíve z výkonu nášho brankára. Na druhej strane góly domácich boli čisté, absolútne regulárne, neboli ovplyvnené žiadnymi okolnosťami. V druhom polčase sa udial pre nás zlomový okamih, keď za stavu 1:2 sme pretiahnutý roh nedotlačili do brány,“ poznamenal Martin Tongeľ, tréner ŠK Futura Humenné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pravé derby – divácka kulisa, góly i vylúčenie