Poznámka: Apatia? Výsmech?

Sportnet|6. nov 2009 o 00:00

Na pondelňajšom rozbore nedeľňajšieho zápasu Košice - Slovan (1:2) tréner futbalistov MFK Ján Kozák poriadne zvýšil hlas. Svoje dostal najmä srbský legionár Marko Milinkovič.

Viacerí by si pomysleli, že proti Banskej Bystrici (0:2) v stredajšom štvrťfinále Slovenského pohára bude "žrať trávu", minulosezónna opora ju však od prvej minúty systematicky hladkala.

To, čo predvádzal Milinkovič v I. polčase, bol výsmech do tváre spoluhráčom, divákom a najmä trénerovi Kozákovi. Košičania prehrali I. polčas 0:2 aj preto, že na ihrisku boli "desiati". Až po zmene strán, keď Milinkoviča vystriedal Serečin, sa počet síl na ihrisku vyrovnal.

Azda len dvakrát Milinkovič výraznejšie pobehol na ihrisku s loptou, inak to bol z jeho strany "pešofutbal". Žiadne bránenie, pseudodostupovanie k protihráčom, aby sa nepovedalo, po najmenšom súboji pád na trávnik, po strate lopty zvesenie hlavy a pomalý návrat dozadu, v lepšom prípade výklus. Neuveriteľné, ako sa výkonnostne v posledných týždňoch prepadol. Ak by sa hráč s desiatkou na drese volal Jožko Mrkvička, nesedel by ani na lavičke B-mužstva a už by bol na hosťovaní v Barci alebo Vyšnom Opátskom. A aj tam by naňho kričali. Volá sa však Marko Milinkovič a je reprezentantom Srbska... Ak by sa však kormidelníkovi Srbska Radomirovi Antičovi dostala do rúk nahrávka z tohto zápasu, asi by nevychádzal z údivu. Takto sa veru o reprezentačný dres i o nomináciu na MS do JAR nebojuje!

Ťažko si vysvetliť takú apatiu a nezáujem o hru. Na ihrisku pôsobil otrávene, akoby sa mu nechcelo hrať. Jedna vec je zastrájať sa pred zápasom, že raz sa kríza musí zlomiť a druhá vec je pre to aj niečo urobiť na ihrisku. Nemusí sa futbalistovi neustále dariť, ale, keď raz už hra nejde, tak aspoň behá, bojuje, napáda a snaží sa na ihrisku niečo dokázať. Behať a bojovať sa dá nezávisle od toho, či hráč má, alebo nemá formu. Stredajší výkon Milinkoviča bol urážkou futbalových priaznivcov.

Ťažko nájsť príčinu slabučkého výkonu. Buď je nejaký problém v šatni, nastali rozpory medzi hráčmi a chémia v tíme nie je ideálna, alebo Milinkovič už má niečo v zálohe a má jasno o svojej najbližšej budúcnosti. Preto nechce riskovať trebárs zranenie. Alebo už ako reprezentant si myslí, že je niekde inde, ako ostatní? Lieta mu niečo iné v hlave? Alebo je kondične taký zanedbaný?

Nič iné nám nenapadá. Nechce sa nám totiž veriť, že polčas odohral tak zle nevedomky. Jednoducho, nevedomky sa nedá prestať behať a bojovať! Nemôžeme sa ubrániť dojmu, že tak zahral úmyselne a z jeho strany do bola určitá forma bojkotu. Akoby odsabotoval stretnutie.

V minulej sezóne ho vyhlásili za najlepšieho legionára v Corgoň lige. A oprávnene. Slová chvály prichádzali zo všetkých strán a nešetrili sme nimi ani my. Za celú sezónu mal v Corgoň lige individuálnu bilanciu 8 gólov, 9 asistencií a jednu druhú asistenciu na gól. Ďalšie "kanadské body" získal aj v pohárových zápasoch. Na špílmachra skvelá vizitka. V tomto ročníku má takmer po polovici Corgoň ligy bilanciu 1-1-0...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poznámka: Apatia? Výsmech?