Pozícia favorita Slovákom nesvedčí

Tomáš Prokop|9. máj 2012 o 17:47

Medzi najlepších slovenských hokejistov v zápase s Kazachstanom patril Graňák, Kopecký či Šatan.

Čím hokejisti potešili?

Výhrou a troma bodmi. To je najdôležitejšie, bez ohľadu na to, ako hrali. Naši hráči sa natrápili, ale zlomili outsidera a môžu si dva dni oddýchnuť s pocitom šiestich bodov k dobru pred kľúčovými víkendovými zápasmi proti Bielorusom a Švajčiarom.

Čím hokejisti nepotešili?

Dôrazom, zbytočnými faulami, ktorými dali Kazachom šancu až do konca zápasu. Takisto robili až príliš veľa nevynútených chýb a v koncovke boli málo dôrazní.

Kto hral z našich najlepšie?

Tomáš Kopecký dal dva góly, Miroslav Šatan bol tiež pri všetkom dôležitom a bojoval ako správny líder, keď to nešlo. Najlepším však bol Dominik Graňák. Výborne rozohrával, nerobil chyby, dal vedúci gól a druhý vypracoval.

Kto hral z našich najhoršie?

Nedarilo sa Brankovi Radivojevičovi, ktorý sa nechal zbytočne vylúčiť, ale nahrádzal to bojovnosťou. Zápas vôbec nevyšiel Andrejovi Sekerovi. Skúsený obranca z NHL prehrával súboje, čo je u neho atypické. Pri jednom z nich, keď neudržal Novopašina, Kazachovia vyrovnali na 2:2. Zle hral aj Michel Miklík, ktorý sa vyhýbal kontaktu a v útoku sa nepresadil.

Čo nám zápas ukázal?

Hráčom zápas ukázal, že musia zostať nohami na zemi, ak chcú postúpiť do vytúženého štvrťfinále. V predchádzajúcich stretnutiach mohli prekvapiť, dnes mali potvrdiť cennú výhru nad Američanmi. Rýchle vytriezvenie a prekvapenie sa našťastie nekonalo. Teraz ich čaká voľno, môžu zabudnúť na nevýrazný výkon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pozícia favorita Slovákom nesvedčí