Pozdrav Šuplera, počuje v Rige Milan "Jurcinš"

Takmer dvojmetrový a vyše stokilový obranca Milan Jurčina  využíva svoju postavu v súbojoch, aj pri ochrane svojho brankára.
Takmer dvojmetrový a vyše stokilový obranca Milan Jurčina využíva svoju postavu v súbojoch, aj pri ochrane svojho brankára. (Autor: PROFIMEDIA)
Ondrej Gajdoš|18. feb 2015 o 19:47

Užívame si hokej, vravel bývalý hráč Bostonu či Columbusu Milan Jurčina.

BRATISLAVA. Dobre stavaný obranca Milan Jurčina hral na svojich prvých majstrovstvách sveta v Rige 2006. Vtedy by mu ani nenapadlo, že v hlavnom meste Lotyšska odohrá o šesť rokov celú sezónu v KHL.

„Naše mužstvo nedávno stratilo šancu na postup do play off, ale osobne som v Diname veľmi spokojný,“ povedal 31-ročný pravák z Liptovského Mikuláša.

Jeho meno v lotyštine znie Milan Jurcinš. „Dostávam dosť priestoru na ľade, máme súdržný tím a skvelých fanúšikov. Vedia, že som zo Slovenska a keď ma stretnú, často vravia: Pozdrav Šuplera, to bol tréner! Všetci ho tam poznajú.“

Július Šupler viedol Rigu v KHL v rokoch 2008 - 2011, Dinamo bolo vtedy zakaždým v play off.

Na budúci týždeň má po sezóne

Jurčina išiel v auguste do Rigy na skúšku a už tam zostal, podpísal zmluvu do konca sezóny. S mestom ho zoznámil krajan Marcel Hossa, ktorý hral v Diname už piaty rok, ale v decembri v klube náhle skončil.

„Dinamo bolo dlho v hre o postup do bojov o Gagarinov pohár, ale na prelome januára a februára sme doma nezvládli zápasy so Záhrebom, Jekaterinburgom, Čeľabinskom a tie nám zobrali šance,“ obzrel sa dozadu obranca s číslom 68.

„Mrzí nás to najmä kvôli fanúšikom, budúci týždeň budeme mať po sezóne. Hokej s basketbalom sú v Lotyšsku najpopulárnejšími športmi, desaťtisícová Riga aréna býva na zápasoch často plná.“

Dinamo je základom reprezentácie Lotyšska, v tíme hrajú z cudzincov okrem Jurčinu aj

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Pozdrav Šuplera, počuje v Rige Milan "Jurcinš"