Pound verí v hry dopingu, Rogge očakáva 10 pozitívnych nálezov

TASR|30. jan 2002 o 12:19

Predseda Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Dick Pound vyjadril vieru, že blížiace sa ZOH v Salt Lake City budú hry bez dopingu, kým prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge očakáva asi 10 pozitívnych dopingových prípadov

Salt Lake City 30. januára (TASR) - .

"Myslím si, že môžeme v Salt Lake City očakávať okolo desať dopingových prípadov. Samozrejme, radšej by som bol, keby sa vôbec nevyskytli, pretože doping nenávidím," povedal 59-ročný Rogge.

Pound je naopak v tomto smere optimistický a očakáva, že hry v Salt Lake City potvrdia úspešnosť boja jeho agentúry proti dopingu. "Chceme dosiahnuť, aby olympijskí šampióni boli hrdinami, nie iba víťazmi," povedal Pound. WADA plánuje vykonať do začiatku olympiády 3500 mimosúťažných testov v 75 krajinách. Podľa Pounda jej do cieľa už nechýba veľa, pričom z doteraz testovaných športovcov malo 24 pozitívny dopingový nález. Medzi nimi sú však údajne aj takí, ktorí brali lieky obsahujúce zakázané látky na lekársky predpis.

Dopingová kontrola v Salt Lake City bude oproti minulým zimným olympiádam prísnejšia. Po prvýkrát sa budú aplikovať kombinované krvno-močové testy na zakázanú látku EPO a nepovolené budú aj omamné látky ako marihuana a hašiš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Pound verí v hry dopingu, Rogge očakáva 10 pozitívnych nálezov