Postupovú eufóriu vystriedala všedná realita

Sportnet|29. dec 2007 o 00:00

Pol druha roka sa pohybuje vo farbách Viktorie Žižkov Milan Jambor. V jeseni sa však dostal do neželanej polohy hráča naskakujúceho iba príležitostne

do zápasov. Preto po rozhovore s predstaviteľmi klubu koketuje s myšlienkou odísť inde.

SVIT. Skúsený hráč vo svojom premiérovom ročníku v českom futbale bol spokojný, dostával dostatok možností a pomohol tímu vybojovať účasť medzi elitou. Keď však ku kormidlu prišiel Slovák Stanislav Griga, jeho pozícia sa rapídne zmenila.

Len tri štarty

V "prvom polčase" tohto ročníka sa objavil iba v troch meraniach síl vonku proti Kladnu a Plzni, doma so Spartou. Zakaždým v druhom polčase ako striedajúci hráč. "Chcem hrať viac, preto si hľadám taký tím, kde by som bol viac užitočný," poznamenal rodák zo Svitu, kde aj začínal s kariérou. Hoci vo Viktorii je viac Slovákov, vrátane športového riaditeľa klubu Milana Lešického, pozíciu to východniarovi neuľahčilo. "S pánom Lešickým som debatoval o mojej budúcnosti. Naznačil mi, že klub mi nebude robiť prekážky, ak si nájdem niečo iné." Náš zástupca mal rozhovor aj s trénerom Grigom. Uvedomil si, že kouč dával príležitosť skôr tým, ktorým viac veril. "Ani by som to nechcel nejako podrobne rozvádzať," uviedol futbalista, ktorý sa udomácnil na poste ľavého obrancu.

Nezvyklý čas duelov

Tridsaťdvaročný borec vo svojej kariére veľa celkov nevystriedal. Spod Tatier odišiel do Tatrana Prešov, odtiaľ sa presunul do Košíc a stadiaľ zase putoval do Púchova. V Žižkove opáčil obe strany mince. "V tomto ročníku nám to spočiatku nešlo, dostávali sme dosť gólov. Ako nováčik sme si akoby zvykali na najvyššiu súťaž. Postupne sa to zlepšovalo. Doma sme začali bodovať, odpútali sme sa od dna, ale stále sme namočení v pásme zostupu." Špecialitou tohto klubu je, že domáce duely hrá v nedeľu o 10.15. Je to žižkovská tradícia. "My sme si na tieto skoré začiatky zvykli, ale trošku to prekáža súperom. Pokiaľ ide o divácke zázemie na malom štadióniku, tak máme svoj okruh fanúšikov, na duely chodilo maximálne do dvetisíc priaznivcov." A aké sú metódy kormidelníka Grigu? Jambor pripomenul, že sa snaží viesť zverencov k tomu, aby išli do súbojov a hrali priamočiaro, jednoducho, kolmo dopredu.

Predstavy o pôsobisku

Ku koncu prvej časti Milan čoraz intenzívnejšie rozmýšľal o zmene pôsobiska. A to napriek tomu, že kontrakt má platný do leta. Svojho manažéra nemá, spolieha sa na záujemcov i náhodu. "Mám informácie, že prestupový kolotoč sa ešte len rozbehne, takže som optimista. Pristal by som i na návrat na Slovensko." Jamborovci bývajú vo Svite, takže by mu pasovalo, keby získal angažmán niekde blízko. Pravdaže, najradšej by bral najvyššiu súťaž. "Ešte sa necítim taký starý, aby som sa orientoval na regionálne súťaže."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Postupovú eufóriu vystriedala všedná realita