Posila v útoku MFK - Róbert Ujčík

Róbert Ujčík. Chce sa čo najskôr presadiť do základu.
Róbert Ujčík. Chce sa čo najskôr presadiť do základu. (Autor: net)
Sportnet|11. mar 2011 o 00:00

V stredu pribudlo na súpisku corgoňligového MFK Košice nové meno - Róbert Ujčík. Dvadsaťjedenročný rodák z Popradu sa upísal žlto-modrým na dva roky.

V Čermeli veria, že príchodom mladého útočníka stúpne gólová produkcia A-tímu, ktorú značne znížili odchody ofenzívnych hráčov Nováka a Milinkoviča i vážne zranenie Jurča.

KOŠICE. Na kontrakte Róberta Ujčíka s jeho novým zamestnávateľom svieti dátum 15. február 2011, odkedy sú obe strany v zmluvnom vzťahu, aj keď k tomu, aby bolo všetko "kóšer", treba ešte vybaviť nejaké papiere s cyperským klubom FC Digenis, kde bývalý mládežnícky reprezentant pred návratom na rodnú hrudu pôsobil.

Bližšie k domovu

Východné Slovensko i dvojročná dĺžka kontraktu spĺňajú Ujčíkove predstavy. "Určite, som rád, že je to konečne na dlhšie obdobie ako pol roka, ako bolo doteraz v kluboch, s ktorými som mal zmluvu," potešila ho ponuka MFK Košice. "Priznávam, Košice som volil aj kvôli tomu, že som bližšie k domovu. Vonku to bolo vždy ďaleko od môjho rodiska. Teraz to mám do Popradu k rodičom i sestre, ktorá študuje na vysokej škole v Prešove, naozaj blízko, môžem ich vidieť častejšie."

Na Cypre sa mu páčilo, ale ďalšie predĺženie pobytu v druholigovom FC Digenis nemalo žiadnu perspektívu. "Oni mi síce ponúkli novú zmluvu, ale v tom čase ešte netušili, že sa dostanú do vážnych finančných problémov. Od začiatku sezóny sme sa pohybovali na postupových priečkach do prvej ligy, ale keď prišli problémy s peniazmi, museli pustiť všetkých zahraničných hráčov, a razom sa ocitli na spodku tabuľky."

S Cyperčanmi treba ešte vybaviť nejaké papierové formality, aby Ujčík mohol za Košice v Corgoň lige nastúpiť. Ale, poznáte tú južanskú mentalitu, niet sa kam ponáhľať... "Nie je dôvod, aby mi robili nejaké problémy, pretože sme sa rozišli v dobrom, takže dúfam, že to nebudú naťahovať, lebo by som chcel už hrať. Je to však trochu iná povaha, na všetko majú čas, takže pochybujem, že sa to do soboty vybaví, a že proti Zlatým Moravciam nastúpim."

Gólovú normu nemá

Za MFK Košice si už zahral v príprave a ukázal to, čo sa od neho čaká, že vie strieľať góly. Od trénerov však zatiaľ žiadnu streleckú normu na jarnú časť Corgoň ligy nedostal... "Ha-ha-ha, to sa predsa nedá naplánovať, no verím, že nejaké góly z mojej strany prídu. V prvom rade sa však chcem presadiť do základnej zostavy, pravidelne nastupovať v ligových zápasoch a ukázať sa v dobrom svetle. V príprave som za MFK skóroval, ale je to niečo iné ako liga. Góly som stále vedel dávať, a verím, že to potvrdím aj v Košiciach. Dúfam, že na to budem mať priestor."

Jeho identifikačným znamením bude číslo 23 na žltom drese. "V každom klube som hral s iným číslom. V Košiciach bola 23-ka voľná, tak som dostal ju. A ešte desiatka. No na tú som ešte nedozrel, na ňu majú právo hráči väčšieho formátu," skromne vraví nová košická posila.

Má iba dvadsaťjeden, a pred sebou sľubnú futbalovú perspektívu. Čo tak prestrieľať sa z Košíc až do reprezentácie? "Myslím, že to je ambícia každého mladého hráča, dostať sa do národného mužstva. Je to len na mne, či sa mi to podarí. A k tomu sa musím najskôr prebojovať do základu v Košiciach."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Posila v útoku MFK - Róbert Ujčík