Taliansko nepostúpi, tréner je spokojný: Je to otázka piatich centimetrov tu a desiatich tam

Portugalsko oslavuje postup.
Portugalsko oslavuje postup. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. nov 2018 o 11:05

Portugalsko postúpilo na finálový turnaj.

MILÁNO. Futbalisti Portugalska sa stali prvými účastníkmi finálového turnaja Ligy národov.

Istotu prvenstva v 3. skupine A-divízie si zaistili remízou v sobotňajšom šlágri 5. kola na ihrisku Talianska, priameho konkurenta v boji o prvú priečku.

Na milánskom San Sire sa 73-tisíc divákov gólu nedočkalo, ale zverencom trénera Fernanda Santosa stačil aj nerozhodný výsledok na udržanie si dvojbodového náskoku pred Talianmi, pre ktorých to bol posledný zápas v skupine a obsadili v nej 2. miesto.

Poľsko ako jej tretí účastník je pred záverečným vystúpením proti Portugalsku už istým zostupujúcim do B-divízie.

Postúpili aj bez Ronalda

Portugalskí hráči dosiahli potrebný bod na zabezpečenie si postupu na finálový turnaj, ktorého budú v júni 2019 hostiteľmi, aj bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda.

Liga národov 2018/2019 - A-divízia - 3. skupina:

Taliansko - Portugalsko 0:0

<>

Hráč Juventusu Turín si dáva pauzu v národnom tíme, ktorému chýbal aj v prvých dvoch víťazných dueloch LN.

"Postup do finálovej fázy súťaže je pre nás veľkou satisfakciou. Máme za sebou oveľa ťažší zápas, ako sme si mysleli. Keď sme mali loptu na kopačkách, bolo náročné sa presadiť proti Talianom, ktorí odohrali výborné stretnutie," uviedol portugalský kouč Fernando Santos.

Portugalsko ako organizátora finálového turnaja ešte musí potvrdiť exekutíva Európskej futbalovej únie na zasadnutí 3. decembra, keď sa uskutoční aj jeho žreb.

Počíta so štadiónmi v Porte (Estádio do Dragao) a Guimarraesi (Estádio D. Afonso).

Otázka piatich centimetrov tu a desiatich tam

Napriek tomu, že sa Taliansku nepodarilo kvalifikovať medzi finálovú štvoricu, objavili sa v jeho hre pozitíva naznačujúce, že po nedávnom období "temna" svitá na lepšie časy.

Taliani podali jeden zo svojich najlepších výkonov za ostatné dlhé obdobie, na ihrisku dominovali a pred početnou kulisou si vypracovali väčšie šance.

Napokon z toho bola šiesta domáca remíza za sebou. O problémoch v koncovke svedčia len dva strelené góly v štyroch vystúpeniach LN.

"Nemyslím si, že máme veľa problémov a úloh, ktoré potrebujeme vyriešiť. Je to otázka piatich centimetrov tu a desiatich tam," poznamenal kouč Roberto Mancini, ktorého zverenci v talianskych dresoch mali výraznú územnú prevahu:

"Kúsok po kúsku vyriešime aj náš útok. Sme o krok ďalej, ako sme si mysleli. Už sa musíme zbaviť len menšieho nedostatku v koncovke a my to aj dokážeme."

Výsledok sobotňajšieho stretnutia 5. kola skupinovej fázy európskej futbalovej Ligy národov 2018/2019:

Tabuľka 3. skupiny:

1.Portugalsko32104:27istý postup
2.Taliansko41212:25
3.Poľsko30123:51istý zostup
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Taliansko nepostúpi, tréner je spokojný: Je to otázka piatich centimetrov tu a desiatich tam