Popradčanky predviedli proti Prešovu parádny obrat

Dokonalý obrat. BAM Poprad predviedol proti Prešovu zmŕtvychvstanie.
Dokonalý obrat. BAM Poprad predviedol proti Prešovu zmŕtvychvstanie. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|24. feb 2015 o 00:00

Fantastický obrat predviedli v nedeľňajšom dohrávanom stretnutí hráčky domáceho BAM Poprad.

Fantastický obrat predviedli v nedeľňajšom dohrávanom stretnutí nadstavbovej časti prvej ligy žien v basketbale hráčky domáceho BAM Poprad.

POPRAD. Hoci po prvom polčase prehrávali s Prešovčankami už o 14 bodov (36:50), v druhom ich doslova zmietli z palubovky.

Tretiu štvrtinu vyhrali Popradčanky o 16 bodov (20:4) a v záverečnej už len potvrdili dokonalý obrat v dôležitom súboji. Po troch kolách nadstavby majú hráčky BAM Poprad na svojom konte tri víťazstvá.

„Zápas sme si nahrávali aj na video, takže si ho rozanalyzujeme a uvidíme, čo sa stalo v prvom polčase. Okaté bolo, že v ňom súperovi toho padlo veľa do koša. Nie je to výhovorka, ale určite aj to malo vplyv na chémiu v našom družstve. Nemali sme pohodu v útoku, čistú streľbu, zahadzovali sme aj šestky. Súper bol tým pádom vo veľkej pohode. Som rád, že v druhom polčase sme sa dali dokopy a dievčatá zahrali tretiu štvrtinu fakt na vysokej úrovni. Snažil som sa nájsť tú správnu päťku, držať rytmus vysoko, lebo som vedel, že Prešov s nami nemôže vydržať fyzicky. Bolo ale vidieť, že aj my máme na čom pracovať,“ uviedol tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Čo povedal svojim hráčkam počas polčasovej prestávky, prezradiť nechcel.

„Šatňa je naše súkromie, preto vám to nepoviem. Myslím si, že by to malo ostať medzi nami. Snažil som sa nájsť riešenie, povzbudiť ich a ukázať im, kde boli chyby,“ poznamenal kouč Popradu.

Príde nová posila

Najbližšie sa predstavia Popradčanky na ihriskách svojich súperiek, 28. februára cestujú do Zvolena, o deň neskôr do Banskej Bystrice.

„V prvých troch zápasoch sme urobili veľmi dôležitý krok. Čakajú nás dve stretnutia vonku, ktoré ukážu, ako to bude ďalej v nadstavbe. Verím, že domov privezieme aspoň jedno víťazstvo. Určite nás čaká ešte veľa práce, do hry musíme zapojiť hráčky, ktoré prišli zo Spišskej Novej Vsi. Verejnosť sa môže tešiť aj na novú posilu, ktorej meno však ešte teraz neprezradím,“ tajuplne uzavrel Igor Skočovski.

BAM Poprad - BK EILAT PU Prešov 78:65 (36:50)

Najviac bodov BAM: Petríková 17, Krafčíková 11, Sojáková, Bolozová a Tetemondová po 10.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčanky predviedli proti Prešovu parádny obrat