Popradčania so zaslúženým skalpom nováčika

Sportnet|15. nov 2013 o 00:00

V poslednom jesennom kole III. futbalovej ligy sa Popradčania predstavili na pôde nevyspytateľného nováčika v Bard. Novej Vsi.

Zabodovali naplno po výhre 2:0.

POPRAD. Po vydarenom meraní síl neskrýval spokojnosť ani popradský kouč Vladimír Lajčák.

„Na stretnutie sme išli s cieľom získať všetky tri body, pretože ak sme sa chceli udržať v kontakte s postupovými miestami, museli sme vyhrať. V priebehu celého týždňa sme sa zodpovedne pripravovali a ladili formu na tento dôležitý súboj tak, aby sme boli schopní zvíťaziť. Cesta k úspechu však bola jednoduchšia, pretože tohto nováčika sme dostatočne herne nepoznali a očakávali sme z jeho strany hru s väčším nasadením a agresivitou. Nakoniec nás prekvapil pozitívnym poňatím hry so snahou o kultivovaný a kombinačný futbal, čo nám v podstate vyhovovalo," povedal Lajčák.

"I keď do prestávky sa hra odvíjala prevažne v strede poľa, kde sa oba tímy usilovali viac kombinovať, po zmene strán sa jej obraz zmenil. Cez prestávku sme si totiž s analyzovali celkovú situáciu a zdôraznili, čo hostiteľom nesmieme dovoliť, ak máme v úmysle vyhrať. Splniť úlohy sa nám v druhom polčase podarilo, čo potvrdilo aj päť čistých gólových príležitostí, ktoré sme si vytvorili. Keďže domácich sme postupne prevýšili, považujem to za úplne zaslúžené,“ uviedol Lajčák.

Dôležité víťazstvá

Dve dôležité víťazstvá vo finiši tešia popradské mužstvo o to viac, že boli potvrdením stúpajúcej formy hráčov najmä v poslednej tretine jesennej časti. Túto skutočnosť výkonnostného zlepšovania potvrdil aj samotný tréner tímu.

„V prvom rade musím poznamenať, že po sérii siedmich zápasov bez výhry sme naozaj neboli v dobrom stave, čo potvrdil predovšetkým totálny domáci výpadok proti Námestovu. Po tomto súboji a nasledujúcom víťazstve vo Vranove však došlo k hernému zlepšeniu a i keď to nevystačilo na tímy Moldavy a Žiliny “B“ z vrchných priečok tabuľky, v ktorých sme neuspeli, napokon sme sa predsa len dočkali v posledných dvoch zápasoch. Tie boli pre nás naozaj osudové, pretože mali rozhodnúť o tom, či bude v jarnej odvete pre nás reálna šanca bojovať o postup. Navyše po zlepšení zdravotného stavu niektorých kľúčových hráčov a odohraní niekoľkých prípravných zápasov mužstvo nadobudlo potrebnú sebadôveru a bolo už omnoho kompaktnejšie s naplno fungujúcou defenzívnou činnosťou. Podarilo sa nám skonsolidovať zostavu, od čoho sa taktiež odvíjali dosiahnuté lepšie výsledky. Neustále sme si verili a nadviazali na dobré výkony i z tých prehratých duelov, čo sa prejavilo práve proti Prešovu “B“ a Bard. Novej Vsi.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania so zaslúženým skalpom nováčika