Policajti boj o štvorku vopred nevzdávajú

Tréner. Na lavičke ostal Szabolcs Eschwig-Hajts.
Tréner. Na lavičke ostal Szabolcs Eschwig-Hajts. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|15. okt 2010 o 00:00

Vodnopólová EMM extraliga bude tento rok nabitá, pretože až polovica mužstiev sa neoslabila, ale posilnila. Neplatí to o ŠKP Košice, ale policajti si napriek tomu dali trúfalý cieľ - vkĺznuť medzi kvarteto najlepších.



KOŠICE. ČH Hornets sa posilnili o Mravíka, Hrošíka a Maďara Chilkóa, Akademik o Alexandra Nagya a Palaščáka, Topoľčany o Gálisa, Vidumanského či Maďara Pecza a Bratislava o Janíčka, Kratochvíla a Chorvátov Biliča a Deliča.

Tieto štyri tímy by si teda papierovo mali rozdať pozície v prvej štvorke. Košické ŠKP sa však nechce vopred zmieriť s tým, že by nezopakovalo minuloročné štvrté miesto.

Tajne poškuľujú

„Vlani sme si vraveli, že postup do štvorky by bol veľký úspech a ten sa nám podaril. Dokonca sme zvíťazili aj nad Topoľčanmi, ktoré mali zloženie kádra lepšie. Tento rok to bude vzhľadom na posilnenie súperov omnoho ťažšie, ale prvá štvorka ostáva našim tajným cieľom," prezradil predseda oddielu ŠKP Košice Viliam Illés.

Ambícia je to trúfalá, keď zvážime, že skúsený Vidumanský odišiel do Topoľčian, Mešter na hosťovanie ho Žiliny a Pataki má namierené do Akademika. Už beztak mladé mužstvo doplnili len ďalší „bažanti" z vlastnej mládežníckej liahne.

„My nedisponujeme takým rozpočtom, aký majú bohatšie kluby. My pracujeme s mladými, ktorých je však v neskoršom veku už ťažšie udržať. Aj teraz niektorí boli oslovení inými klubmi a treba im poďakovať, že ostali u nás za skromnejších podmienok. Nemálo peňazí nám totiž odčerpáva práca s deťmi, keďže máme obsadené všetky mládežnícke kategórie."

Začínajú s Bratislavou

„V auguste mi v príprave chýbalo päť hráčov pre študijné povinnosti. Tento rok musíme byť trpezlivejší, lebo chlapci nastúpili na vysoké školy. Napriek odchodom je nálada v mužstve dobrá, šancu v áčku dostanú aj kadetskí reprezentanti. Čaká nás ťažký boj, obavy mám najmä na pozícii centra," vykreslil tréner policajtov Szabolcs Eschwig-Hajts.

Tréningový proces beží v súčinnosti so Športovým gymnáziom. „Vďaka spolupráci s touto školou môžu mať chlapci dvojfázový tréning. Je to na prospech, veď takto vyrástli viacerí naši bývalí hráči ako Seman, Zareva či Grutka na reprezentantov."

Policajti začínajú v prvom kole zajtra o 18.15 hod. doma proti posilnenej Bratislave. Pokúsia sa zabojovať a prekvapiť. Možností na reparát je totiž málo, keďže v základnej časti sa odohrá iba štrnásť kôl.

„Tento nový systém súťaže sa nám nepáči, pretože je málo zápasov. Pri väčšom počte by chlapci získali viac skúseností. Museli sme sa však podriadiť, ako aj niektorým ďalším zmenám," dodal V. Illés.

FAKTY

Súpiska ŠKP Košice: Tomáš Krempaský, Ľudovít Kozár - Lukáš Košík (kapitán), Tomáš Kostelník, Peter Jakubéczy, Tamás Eschwig-Hajts, Matúš Čiernik, Sebastián Nagy, Adam Demeter, Marek Molnár, Róbert Komarovský, Filip Kšiňan, Andrej Kašper, Matej Dilý, Marián Filčák, Patrik Gašparík, Miroslav Mikloda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Policajti boj o štvorku vopred nevzdávajú