Polášek dosiahol životný úspech. Je v semifinále štvorhry Wimbledonu

Filip Polášek.
Filip Polášek. (Autor: TASR)
SITA|9. júl 2019 o 19:30

Polášek sa k tenisu vrátil len pred rokom.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig si zahrajú v semifinále štvorhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone.

Polášek a Dodig vo štvrťfinále deblovej súťaže na londýnskej tráve zdolali Novozélanďana Marcusa Daniella a Holanďana Wesleyho Koolhofa 6:2, 7:6 (1), 6:3.

Zápas nenasadených párov trval 137 minút a víťazi využili 4 z 12brejkových príležitostí. Ich súpermi v semifinále budú lepší zo súboja Lukasz Kubot, Marcelo Melo (Poľ./Braz.-1) - Nicolas Mahut, Édouard Roger-Vasselin (Fr.-11).

Neskorší víťazi mali zápas pevne v rukách s výnimkou troch gemov v druhom sete, keď ich súperi otočili z 3:5 na 6:5. Tento čiastkový obrat však veľa neznamenal, lebo Polášek a Dodig neskôr suverénne dominovali v tajbrejku 7:1.

V treťom sete naklonili Slovák a Chorvát misky váh na svoju stranu vtedy, keď ušli z 2:2 na 5:2. Ich súperi ešte znížili na 3:5, ale potom už Polášek a Dodig dopodávali zápas úspešne do konca. Premenili druhý mečbal.

Tridsatriročný Polášek, ktorý pred rokom po vleklom zranení chrbta a päťročnej odmlke reštartoval svoju kariéru, sa prvýkrát prebojoval medzi štyri najlepšie dvojice na turnaji "veľkej štvorky".

Polášek mal z postupu medzi elitné kvarteto veľkú radosť. "Je to super pocit, no turnaj ešte pokračuje. Uvidíme, ako ďaleko sa na ňom dostaneme. Dnes sme boli od začiatku zápasu lepší, výborne sme returnovali.

V druhom sete si Daniel zobral čas na ošetrenie, čo nás trochu vyviedlo z rytmu, trochu sme vychladli. Za stavu 5:4 som stratil podanie a bol z toho napokon tajbrejk, ktorý sme zvládli výborne. Dôležité bolo, že hneď na jeho začiatku sa nám podaril minibrejk.

Potom som si dvakrát podržal servis a odskočili sme im. Aj keby sme však druhý set boli prehrali, myslím si, že by sme celý zápas aj tak vyhrali, lebo sme sa na kurte s Ivanom cítili veľmi dobre.

Informácie o súperoch sme čerpali aj od jeho brata, ktorý je tréner, pozreli sme si i video z ich predchádzajúceho wimbledonského zápasu," povedal pre TASR slovenský deblový špecialista

Dosiaľ bolo jeho maximom štvrťfinále US Open z roku 2012 po boku Rakúšana Juliana Knowleho. Poláškovi patrila pred Wimbledonom 73. priečka v deblovom renkingu ATP. Momentálne je už virtuálne na 42. mieste a po skončení Wimbledonu prevezme pozíciu slovenskej jednotky po Igorovi Zelenayovi.

Polášek hrá na Wimbledone po siedmy raz a zároveň po šiestich rokoch. Predtým bol najďalej dvakrát v 3. kole (2008, 2010), ale trikrát neprešiel cez 1. kolo.

Wimbledon 2019 - Štvorhra mužov - štvrťfinále

Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR) - Marcus Daniell, Wesley Koolhof (N.Zél./Hol.) 6:2, 7:6 (1), 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Polášek dosiahol životný úspech. Je v semifinále štvorhry Wimbledonu