Poláková sa vrátila do tímu po dvoch rokoch

Katarína Poláková. Vrátila sa na basketbalové palubovky.
Katarína Poláková. Vrátila sa na basketbalové palubovky. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|7. mar 2012 o 00:00

Žiaden návrat k vrcholovému športu po dlhšej prestávke nie je jednoduchý. Zvlášť pre ženy po tehotenstve.

Na niečo také sa podujala basketbalistka Katarína Poláková–Horváthová. A úspešne.

POPRAD. Po odchodoch viacerých hráčok v priebehu tejto sezóny zo ŽBK Whirlpool Poprad sa rozhodla pomôcť svojimi skúsenosťami a posilnila omladený popradský tím.

Pod deravé koše sa vrátila po dvojročnej prestávke. Premiéru si odkrútila v Rožňave a za sebou má už aj dva domáce zápasy proti košickej Cassovii a Dannaxu Sport. Zaujímavosťou je, že „žabky“ všetky tieto tri zápasy vyhrali.

„Ten návrat sa dal celkom zvládnuť. Prišla som sem s tým, že mladým hráčkam budem trochu pomáhať. Určite však nemám v pláne hrať tu nejaké dlhé minúty. Ide tak trochu aj o morálnu podporu. Kondička mi síce chýba, no snažím sa dievčatá dobiehať. Verím, že im svojimi skúsenosťami pomôžem a že budem platnou hráčkou,“ uviedla K. Poláková, ktorá sa v mladom kolektíve cíti dobre.

„Treba ich trochu usmerňovať, ale dievčatá sú disciplinované, uvedomelé. Milo som prekvapená tým, aký dobrý je tu kolektív. Ešte som sa s takým nestretla,“ naznačila K. Poláková.

Hľadanie rozohrávačky

„Neviem, čo sa dialo v závere. Možno na nás trochu doľahla únava, súperky na nás trochu pritlačili. Nemáme klasickú rozohrávačku, keďže nám dve hráčky na tomto poste odišli. Je to veľmi dôležitý post, ktorý má kočírovať hru celého družstva,“ povedala na margo ostatného zápasu s Dannaxom Sport Košice K. Poláková.

Domáce družstvo v ňom po troch štvrtinách viedlo už o 19 bodov, no v závere sa muselo obávať o výsledok.

Príprava na play-off

Dnes sa Popradčanky predstavia v Ružomberku, v piatok netradične už o 11.30 hod. v Aréne Poprad proti Good Angels Košice. V prvom kole play-off potom narazia práve na Dannax Sport Košice.

„Aj z tohto pohľadu to bol dôležitý zápas. Bolo v ňom treba ukázať, že máme na súpera. Agresívnou obranou síce Košičanky trochu stiahli náš 20-bodový náskok, no myslím si, že keď sa dievčatá rozohrajú na rozohrávačskom poste, nemal by byť až taký veľký problém,“ dodala na záver K. Poláková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poláková sa vrátila do tímu po dvoch rokoch