Podľa Handzuša je výmena hráčov v NHL takmer nemožná

TASR|2. mar 2005 o 15:26

Banská Bystrica 2. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš sa v utorok negatívne vyjadril k vyhláseniu Rady guvernérov NHL, ktoré naznačuje ...

Banská Bystrica 2. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš sa v utorok negatívne vyjadril k vyhláseniu Rady guvernérov NHL, ktoré naznačuje možnosť výmeny hráčov, ktorí nebudú chcieť pristúpiť na návrh novej kolektívnej zmluvy. Podľa centra Philadelphie Flyers je takéto striedanie síl vzhľadom na súčasný právny systém v Severnej Amerike takmer nemožný.

Hoci tento ročník NHL sa skončil krachom, otázka uzatvorenia novej kolektívnej zmluvy medzi NHLPA a vedením súťaže zostáva ešte stále otvorená. A nie je isté, či načas odštartuje aj nový ročník, a to napriek proklamatívnym vyhláseniam. "Všetko je možné, aj to, že sa hrať načas nezačne. Mali by si uvedomiť, že hokejisti urobili veľmi veľa pre to, aby sa podarilo už túto sezónu zachrániť a pristúpili na kompromisy. Avšak našu hráčsku asociáciu posledné rokovania iba posilnili. No druhá strana dávala len ultimáta a najnovšie informácie sú toho dôkazom," povedal Handzuš na margo vyhlásenia Rady guvernérov.

Vedenie profiligy sa vážne zaoberalo myšlienkou nahradiť hviezdy NHL hráčmi, ktorí nie sú členmi NHLPA, teda použiť tzv. "replacement players" z nižších zámorských hokejových súťaží. "Toto je ich ďalší plán, ktorí mali pripravený od začiatku a teraz s ním vyrukovali. No pokiaľ mám správy, samotná výmena hráčov by bola zložitá. Podľa platného právneho systému, ak by sa to malo udiať, museli by to byť iba Američania, a nie žiadni cudzinci. Čiže bolo by nutné postaviť 24 tímov len z domácich amerických hokejistov a nezdá sa mi, že či by sa toľko kvalitných hráčov v Amerike našlo," pripomenul útočník letcov a súčasná opora HKm Zvolen.

Handzuš naznačil, že ak by sa už dávnejšie rétorika so zdvihnutým prstom vedenia súťaže zmenila a nahradili by ju solídne argumenty, možno by sa už NHL dávno rozbehla. "Donekonečna sa nedajú používať len ultimáta, treba rokovať," zdôraznil slovenský reprezentant.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Podľa Handzuša je výmena hráčov v NHL takmer nemožná