Podľa Fowlera by si Višňovský Norrisovu trofej zaslúžil

SITA|3. máj 2011 o 15:01

Hokejový obranca Cam Fowler má síce len 19 rokov, ale už teraz patrí medzi piliere defenzívy Anaheimu.

KOŠICE. Keďže Ducks vypadli v prvom kole play-off, zostavovatelia amerického tímu si spomenuli aj na rodáka z kanadského Windsoru a pozvali ho na svetový šampionát na Slovensko.

Fowler má dvojité občianstvo a USA už reprezentoval aj na majstrovstvách sveta hráčov do 18 a 20 rokov, na ktorých získal zlaté medaily. Medzi seniormi má premiéru a rád by nadviazal na svoje posledné úspechy z mládežníckych výberov.

"Je pre mňa pocta, že ma vybrali do mužstva a môžem hrať na tomto turnaji. V Stanleyho pohári sme sa nedostali veľmi ďaleko, určite sme chceli hrať dlhšie. Musel som obrátiť list, prestať myslieť na klub. Reprezentovať svoju krajinu je niečo nádherné. Navyše, sezónu som si predĺžil a nemusím ju tak skoro končiť,“ povedal Fowler.

Počas pôsobenia v mládežníckych súťažiach bol veľmi úspešný. Okrem zlatých medailí z MS vybojoval pred rokom aj prvenstvá v prestížnom Memorial Cupe a v OHL. Dostal sa do tímu sezóny celej CHL, na MS do 18 rokov bol v roku 2009 najlepším obrancom. Fowler prešiel americkým mládežníckym programom a je jedným z jeho najväčších ´produktov´.

V tejto sezóne nazbieral v drese Anaheimu v NHL v 76 stretnutiach 40 bodov (10+30), čo bolo najviac spomedzi obrancov - nováčikov.

"Ani som si neuvedomil, že som bol tak produktívny. Mám za sebou veľmi hektický rok. Príde leto a uvedomím si, čo som všetko dosiahol. Teším sa však, že mi sezóna vyšla nad očakávania. Spoznal som NHL, naučil sa mnohé veci a získal skúsenosti. Už viem, ako sa zlepšovať, ako sa správať profesionálne nielen na ľade, ale aj mimo neho,“ poznamenal Fowler, ktorý sa chce v budúcom ročníku ešte viac zlepšiť.

Na svetovom šampionáte bude domáce Slovensko reprezentovať aj jeho spoluhráč z obrany Ducks Ľubomír Višňovský. Topoľčiansky odchovanec bol v tejto sezóne najproduktívnejším zadákom NHL, nominácia na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu mu však ušla. "Je to škoda. Ľubo by si tú trofej za jeho výkony zaslúžil. Je to výborný hokejista a skvelý chlapík,“ uviedol pre SITA Fowler.

Americký hokejista berie svetový šampionát aj ako ďalšiu možnosť zlepšiť sa. MS môžu byť aj ďalším krokom v jeho kariére.

"Človek sa tu môže ešte veľa naučiť. Na ľade je veľa priestoru, európske tímy hrajú iným štýlom ako zámorské. Prvé dva zápasy boli aj dosť náročné. Najmä s Nórmi sme nezačali práve najlepšie, ale napokon sme výsledok otočili. Teším sa už na ďalšie duely,“ doplnil Fowler.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Podľa Fowlera by si Višňovský Norrisovu trofej zaslúžil