Po siedmich góloch pridal Bandžuch štyri

Radovan Badžuch. V súboji so Svitom bol na neudržanie a dal štyri góly.
Radovan Badžuch. V súboji so Svitom bol na neudržanie a dal štyri góly. (Autor: Jaroslav Glovičko)
Sportnet|25. okt 2013 o 00:00

Po druhý raz v tejto sezóne najvyššej regionálnej futbalovej súťaže nasúkali súperovi hráči Vyšného Opátskeho šesť gólov.

Po druhý raz v tejto sezóne najvyššej regionálnej futbalovej súťaže nasúkali svojmu súperovi hráči Vyšného Opátskeho šesť gólov, kým v prvom stretnutí ani jeden nedostali, teraz ich brankár musel dvakrát loviť loptu zo svojej siete. V oboch dueloch (Sp. Pohradie 6:0, Svit 6:2 pozn. autora) sa do streleckej listiny zapísal Radovan Bandžuch. Obávaný strelec v dvanástich dueloch dal iba 5 gólov, čo nebolo veľa na hráča jeho kvalít. Na druhej strane v troch kolách po sebe skóroval, čo dávalo tušiť o obrate. Ten nastal v súboji so Svitom, v ktorom Bandžuch dal 4 góly a výrazne prispel k vysokému víťazstvu.

KOŠICE. Po tesnej prehre na pôde lídra si celok Vyšného Opátskeho nemohol želať lepší vstup do zápasu so Svitom, keď už v druhej minúte Radovan Bandžuch z pravej strany prestrelil brankára Richarda Marušáka.

Potom mal aj ďalšie príležitosti, ale druhý gól pridal po dvadsiatich minútach. Dosiahnuť čistý hetrik mu prekazil Ľubo Maďarík, avšak disponovaný strelec ho dosiahol v závere polčasu.

V poslednej minúte prvého dejstva strelecky účet uzavrel Steininger. Hneď skraja druhého pridal Bandžuch svoj štvrtý a celkovo šiesty gól hostiteľov a so súperom spod Tatier to nevyzeralo najlepšie.

„Som rád, že nám vyšiel úvod zápasu, keď sme rýchlo dali vedúci gól. Prehru z minulej nedele sme chceli odčiniť a vyšlo nám to nad očakávanie,“ hovorí štvorgólový strelec R. Bandžuch.

Nedalo nám, aby sme sa nespýtali, či je to jeho strelecký rekord. „To nie, ešte v drese Veľkého Šariša som dosiahol 7 gólov, keď sme vyhrali 13:0. (Bol to zápas v roku 2009 a súperom bol spoločný mančaft Šaca-Brekov, pozn. autora). Tieto štyri góly sú druhým najvýraznejším mojím zápisom v jednom stretnutí. Na jednej strane ma to teší, ale na druhej bolo dôležité získať tri body. Iste som nenastupoval na zápas s tým, že strelím štyri góly, ale aby sme doma nestratili ani bod.“

Hlavne v prvom polčase boli aktívnejší

Ako dodal, cieľ sa podarilo splniť a vysoké skóre bolo už iba bonusom k dobrému výkonu. Hlavne v prvom polčase boli Opátčania aktívnejší a hlavne efektívnejší v koncovke. V nej, ako sme už spomenuli, vynikal Bandžuch.

„Svit nehral v defenzíve zodpovedne, mali sme viac priestoru a času na presnú kombináciu. Využili sme to, a po rýchlych góloch sa nám hralo aj pokojnejšie pod vedomím vysokého náskoku. Prvý gól, ktorým som prestrelil brankára bol z tých štyroch, z môjho pohľadu, najkrajší. Pri druhom góle som dlho váhal ako zakončím, no nakoniec som sa rozhodol pre kľučku doprava, obišiel som brankára a loptu poslal do prázdnej bránky,“ hovorí R. Bandžuch.

Polčasových päť gólov v súperovej sieti je rekordom mužstva, ktoré v druhom dejstve trocha poľavilo a dovolilo súperovi skorigovať výsledok. Ten potešil hráčov, realizačný tím ako aj fanúšikov, ale do konca sezóny zostáva ešte odohrať niekoľko stretnutí. V nich by chceli hráči na posledný výkon nadviazať a získať maximálny počet bodov.

„V najbližšom kole ideme do Svidníka a potom hráme dva razy doma. Verím, že sa v týchto zápasoch dokážeme presadiť, nebude dôležité, či dám jeden alebo viac gólov, alebo ani jeden, hlavne musíme vybojovať v každom po tri body,“ dodal R. Bandžuch.

Aj vďaka nemu má jeho celok najlepší útok v súťaži, ktorý dal 30 gólov, čo je priemer 2,3 gólu na zápas. Aj táto štatistika pasuje celok V. Opátskeho v zostávajúcich dueloch do roly papierového favorita.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po siedmich góloch pridal Bandžuch štyri