Pittsburgh vyhral v San Jose, Stanley Cup má na dosah

Jevgenij Malkin z Pittsburghu sa teší z gólu.
Jevgenij Malkin z Pittsburghu sa teší z gólu. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. jún 2016 o 06:24

Víťazný gól strelil ruský útočník Jevgenij Malkin.

Finále Stanley Cupu 2016 - štvrtý zápas:

San Jose - Pittsburgh 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 49. M. Karlsson (Tierney, Dillon) - 8. I. Cole (Kessel, Malkin), 23. Malkin (Kessel, Letang), 58. Fehr (Hagelin, Määttä)

 /stav série 1:3/

Sharks: M. Jones - Burns, P. Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon - Pavelski, J. Thornton, M. Karlsson - Donskoi, Couture, Marleau - J. Ward, Tierney, Nieto - Wingels, Spaling, Zubrus. Tréner: P. DeBoer.

Penguins: M. Murray - Letang, Dumoulin, Lovejoy, Määttä, J. Schultz, I. Cole - Hörnqvist, Crosby, Sheary - Kessel, Bonino, Hagelin - Rust, Malkin, Kunitz - Fehr, Matt Cullen, Kühnhackl. Tréner: M. Sullivan.

SAN JOSE. Hokejisti Pittsburghu sú už veľmi blízko zisku Stanleyho pohára. Vo štvrtom zápase play-off finálovej série ročníka NHL 2015/2016 Pittsburgh zvíťazil na ľade San Jose 3:1 a rovnakým pomerom vedie aj v sérii hranej na štyri víťazstvá.

Hráči Penguins budú môcť potvrdiť zisk štvrtého Stanleyho pohára v klubovej histórii už vo štvrtok 9. júna, keď na domácom ľade odohrajú piaty duel fnálovej série.

Víťazný gól Pittsburghu na ľade San Jose strelil Jevgenij Malkin, ktorý v 23. min v presilovej hre zvýšil vedenie hostí na priebežných 2:0.

Predtým v 8. min otvoril skóre zápasu obranca "tučniakov" Ian Cole. Domáci zdvihli hlavy v 49. min, keď Melker Karlsson znížil, ale posledné slovo mal 2:02 min pred treťou sirénou hosťujúci Eric Fehr.

Kým San Jose bojuje o svoj vôbec prvý Stanley Cup, Pittsburgh ho v klubových dejinách získal dosiaľ trikrát - v rokoch 1991, 1992 a 2009.

Hlasy po zápase (zdroj: nhl.com, tsn.ca):

Peter DeBoer, tréner San Jose: "Opäť sme inkasovali ako prví, to vždy naruší váš herný systém. Nič však nie je stratené. V našej šatni nie je ani náznak kapitulácie. Sme štatisticky najlepší tím na klziskách súperov. Ideme do Pittsburghu, kde sa chceme predviesť v čo najlepšom svetle a vrátiť sa sem na šiesty zápas. Pokiaľ nevyhráte štyrikrát, nie je séria rozhodnutá."

Sidney Crosby, kapitán Pittsburghu: "V úvode sme odviedli dobrú robotu, no bol to celkovo ťažký zápas. V prvej polovici sme si vytvorili kopec šancí, stúplo nám sebavedomie. Phil a 'Geno' sa postarali o dôležitý druhý gól. Za stavu 2:0 sme sa trochu stiahli dozadu, snažili sa iba udržať skóre a súper nás vtedy poriadne zamkol. Musíme pokračovať v doterajšej práci. Samozrejme, vieme, čo je v hre, no nemôžeme meniť na našom výkone jedinú vec. Ak budeme pokračovať v nastolenom trende, výsledok sa sám dostaví."

Phil Kessel, útočník Pittsburghu a autor dvoch gólových asistencií: "Pri našom druhom góle som sa snažil dostať puk na zadnú žŕdku a dúfal som, že to (Malkina) trafí. Našťastie, padlo to dnu. San Jose má skvelý tím, takže v piatom zápase budeme musieť vydať maximum, ak chceme uspieť. Zatiaľ sú to nesmierne vyrovnané stretnutia. Sme blízko od naplnenia našich snov, iba víťazstvo nás delí od toho, aby sme dosiahli niečo výnimočné. Musíme predviesť na domácom ľade svoj najlepší hokej."

Ian Cole, obranca Pittsburghu a autor prvého gólu hostí: "Minulý rok som sa nemusel ani veľmi snažiť a dal som päť gólov. Tento rok mi to v play off dlho nechcelo padať, triafal som žŕdky a spaľoval šance. Je veľmi pekné dosiahnuť prvý gól, našetril som si ho na dôležitý moment."

Mike Sullivan, tréner Pittsburghu: "Phil (Kessel) je vo fantastickej forme, páčil sa mi nie iba dnes, ale počas celej play off. Je neuveriteľne sústredený, aby nám pomohol k víťazstvám. Aj Malkin je dôležitou súčasťou nášho mužstva, má veľký podiel na úspechoch v tohtoročnej play off. Som rád, že sa konečne presadil. Hral výborne, nielen preto, že sa zapísal do streleckej listiny. No veľmi dobre viem, že dokáže svoju hru dostať na ešte vyšší level a pomôcť nám ešte výraznejšie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh vyhral v San Jose, Stanley Cup má na dosah