Pindrochová dala prvý euroligový kôš

Bojovnosť nestačila. S loptou hráčka Košíc Danielle McCray, vpravo hráčka Spartaka Nika Barič.
Bojovnosť nestačila. S loptou hráčka Košíc Danielle McCray, vpravo hráčka Spartaka Nika Barič. (Autor: tasr)
Sportnet|10. nov 2011 o 00:00

V 5. kole Euroligy sa slovenský majster musel v C-skupine skloniť pred ruským Spartakom Moskovská oblasť. Basketbalistky Good Angels Košice podľahli vo vypredanej Infiniti aréne súperovi zvučného mena 55:67.

Domáci tím viedol do 9. min., potom však Spartak prevzal taktovku do svojich rúk a už ju nepustil.

KOŠICE. Po sérii troch víťazstiev basketbalistky Good Angels v C-skupine Euroligy odchádzali z domácej palubovky zdolané. Spartak Moskovská oblasť väčšinu stretnutia diktoval tempo. A ani v jeho závere drámu nepripustil.

V 9. min. tím Good Angels viedol 14:13, ale v závere prvej štvrtiny sa ruský klub dostal do vedenia a potom mal už navrch. Košičankám nešla streľba a hoci sa v úvode zápasu rozstrieľala Američanka McCrayová, súper ju neskôr dokázal držať na uzde. „Prvá štvrtina bola vyrovnaná, ale druhý polčas sme nezačali najlepšie. Spartak u nás potvrdil, že má svoju kvalitu. Desaťbodový náskok v basketbale určite nie je rozhodujúci. Snažili sme sa s tým zápasom ešte niečo spraviť, ale nevyšlo to,“ rozhovorila sa po prehre o dvanásť bodov krídelníčka Good Angels Katarína Pindrochová.

V 29. min. dala Pindrochová svoj prvý kôš v Eurolige. Jej tím v tej chvíli prehrával o 12 bodov. „Som rada, že mi to tam padlo. Ale ten kôš by chutil oveľa viac, keby sme nad ruským klubom vyhrali,“ povzdychla si Katka, ktorá si váži každú minútu strávenú na ihrisku. „Som rada, že ma tréner na ihrisko poslal aj v takomto stretnutí. Snažila som sa za to odvďačiť čo najlepším výkonom. Euroliga sa nedá porovnať s extraligou. To nasadenie je celkom iné. Proti vám nastupujú špičkové hráčky.“

Na štvrté víťazstvo si musia počkať

Košičanky si budú musieť na štvrté víťazstvo v prestížnej súťaži počkať. „Proti Spartaku nám to nepadalo. Ale verím, že najbližšie to bude zase iné. Musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy. Do každého ideme s tým, že chceme vyhrať, hoci v tomto nám to nevyšlo. Pritom sme bojovali do poslednej sekundy. Proti nám bol však vyspelý súper, ktorý vedel reagovať na každú situáciu.“

V deň zápasu sa aj Infiniti arénou šírila informácia, že nad družstvom Good Angels visí hrozba vylúčenia z Euroligy. Mohla táto správa ovplyvniť výkon domáceho tímu? „My sme sa o tom v šatni vôbec nebavili. Sústredili sme sa len na tento zápas. Túto správu som zachytila aj ja len z médií. Nemyslím si však, že by mala vplyv na náš výkon,“ poznamenala mladá krídelníčka.

FAKTY

Good Angels Košice (SR) - Sparta&K Moskovská oblasť (Rus.) 55:67 (16:19, 14:19, 12:18, 13:11)

Zostava a body Košíc: McCrayová 20, Pedersenová 10, Bojovičová 8, Vieruová 3, Kupčíková 2 (Šalkauskéová 4, Némethová a Lawlessová po 3 , Pindrochová 2, Sverrisdóttirová 0). Najviac bodov Sparta&K-a: Augustusová 19, Dupreeová 12, Hammonová 11 TH: 18/15 - 9/8, fauly: 12 - 16, trojky: 2 - 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pindrochová dala prvý euroligový kôš