Pietrangeli: "Nech letíme z okna, ak nezdoláme Slovákov"

SITA|26. feb 2009 o 15:07

Legendárny taliansky tenista má pred stretnutím svojich krajanov so Slovákmi vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 úplne jasno.

RÍM. Legendárny taliansky bývalý tenista Nicola Pietrangeli má pred stretnutím svojich krajanov so Slovákmi vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 (hrá sa 6. - 8. marca na antuke v Cagliari) úplne jasno: "Nech letíme z okna, ak nezvíťazíme".

Sedemdesiatpäťročný tuniský rodák Pietrangeli, ktorý absolvoval v "šalátovej mise" dovedna 164 zápasov (bilancia 120:44), vyhláseniami pre Eurosport dostal tím pod taktovkou kapitána Corrada Barazzuttiho pod riadny tlak: "Poviem to jednoznačne. Sme najsilnejším družstvom v našej skupine a v žiadnom prípade si nezaslúžime menej. Verím v návrat medzi elitu, hoci tam by to už bolo náročné. Na Sardínii sme ešte nikdy neprehrali a papierovo máme lepší káder ako Slovensko. Našou slabinou je štvorhra. Netreba zabúdať ani na to, že súper nedávno bol vo finále celej súťaže, lenže teraz nemá k dispozícii svoju jednotku."

Aj Talianom bude chýbať ich renkingovo najvyššie postavený hráč, a to Simone Bolelli, ktorého na dobu neurčitú vylúčili z reprezentácie za neospravedlnenú septembrovú absenciu proti Lotyšom. "Možno je to príliš tvrdý trest, bolo však potrebné ukázať tvrdú ruku. Napriek tomu je to výborný hráč a nebol by som prekvapený z jeho koncoročného výskytu v hornej dvadsiatke svetového rebríčka."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Pietrangeli: "Nech letíme z okna, ak nezdoláme Slovákov"