Bol to tesný súboj. Vlhová prvýkrát v sezóne vyhrala úvodné kolo

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. dec 2022 o 10:55

Mikaela Shiffrinová zaostala až o 44 stotín.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Sestriere

Ženy - obrovský slalom, 1. kolo:

1.

Petra Vlhová

Slovensko

1:12:30 min

2.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,07 s

3.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 0,40 s

4.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,44 s

5.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,47 s

6.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,50 s

SESTRIERE. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa stala víťazkou prvého kola obrovského slalomu v talianskom stredisku Sestriere. V porovnaní s druhou Taliankou Martou Bassinovou bola rýchlejšia o sedem stotín sekundy.

Slovenka mala na medzičasoch "zelené čísla" a napokon tesný súboj zvládla.

Navyše, pomerne výrazne zdolala aj favorizovanejšie pretekárky. Mikaela Shiffrinová zaostala o 44 stotín a napríklad Švédka Sara Hectorová až o pol sekundy.

Vlhová so štartovým číslom šesť predvádzala od úvodu dynamickú, agresívnu jazdu. Skvele sa vyrovnala s nerovnou podložkou a optimálnu líniu si dokázala držať aj v strmej strednej časti, kde mali jej konkurentky problémy. 

"Bolo pekné sa opäť vrátiť po dlhšom čase na líderskú pozíciu. Veľmi sa teším, že sa mi podarilo podať dobrú jazdu," uviedla Vlhová pre JOJ Šport.

"Podmienky sú veľmi ťažké, bolo treba ísť trošku s rozumom. Videla som ako išli baby predo mnou, presne som mala v hlave, ako pôjdem.

Som šťastná, že sa mi to podarilo. Úprimne, čakala som, že po snehovej nádielke organizátori lepšie upravia trať. Podmienky sú také, aké sú, nedá sa sa tým nič robiť. Druhé kolo bude veľký boj, budem sa snažiť ísť iba to svoje."

Zaujímavosťou je, že v Sestriere sa naposledy predstavili elitné pretekárky v sezóne 2019/2020. Petra Vlhová vtedy vyhrala obrovský slalom s totožným časom ako domáca reprezentantka Federica Brignoneová. 

Druhé kolo sa začne o 13.30 h a do hry o víťazstvo sa bude snažiť zapojiť aj obhajkyňa malého glóbusu Tessa Worleyová z Francúzska (+0,40 s).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bol to tesný súboj. Vlhová prvýkrát v sezóne vyhrala úvodné kolo