Peter Sagan nevyhral už 237 dní

(Autor: Twitter)
SITA|20. feb 2015 o 13:42

Slovenský cyklista naposledy triumfoval vlani v júni na slovenskom šampionáte. Odvtedy skončil osemnásťkrát v najlepšej päťke, ale nikdy nie na najvyššom stupni.

MUSCAT. Slovenský cyklista Peter Sagan podáva pravidelne výborné výkony. Takmer zakaždým bojuje o úspechy, ale na víťazstvo čaká už takmer osem mesiacov.

Nevyhral 237 dní. Naposledy sa tešil v rámci slovenského šampionátu v júni v Slavkove pri Brne.

Od posledného víťazstva sa dostal osemnásťkrát do najlepšej päťky výsledkovej listiny. Na Tour de France bol počas prvých siedmich dní vždy medzi elitnou päticou. Nezvíťazil ani raz.

Na Vuelte skončil druhý, tretí či štvrtý. A nepodarilo sa mu uspieť ani na majstrovstvách sveta.

Sagan si mal napraviť chuť počas pretekov v Katare a Ománe, pribrzdili ho však zdravotné komplikácie. V pelotóne v Ázii zatiaľ vládne Nór Alexander Kristoff. Dosiahol štyri triumfy.

Sagan už vlani v porovnaní s minulosťou išiel s počtom víťazstiev dole. V roku 2014 sa radoval sedemkrát, kým v rokoch predtým 22-krát (2013), 16-krát (2012), pätnásťkrát (2011) a päťkrát (2010).

Takto tesne prehral Sagan vo finiši 5. etapy na Okolo Kataru.

Majiteľ tímu Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov od slovenskej posily svojho cyklistického tímu očakáva triumfy na dvoch až troch veľkých klasikách. Nechce ho ale dostať pod tlak.

"Ak neuspeje, budem sklamaný, ale nezahluším ho," predznamenal Tiňkov v rozhovore pre AS.

"Najväčšiu radosť by mi urobili víťazstvá na Miláno - San Remo, ktoré zvyknú označovať ako Classicissima, a Okolo Flámska. Azda najvyššie staviam práve Flámsko, ktoré fanúšikovia vyzdvihujú pre mačacie hlavy, rôznorodý povrch a celkovú náročnosť."

Informácie zverejnil web biciclismo.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Peter Sagan nevyhral už 237 dní