Z formy pred majstrovstvami nemám obavy, vraví Sagan

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Marko Erd SME)
Miloslav Šebela|16. sep 2019 o 13:33

Slovenský cyklista bude pred MS ešte súťažiť.

BRATISLAVA. Od Tour de France súťažil len raz. Doprial si krátky oddych a pustil sa do prípravy na svetový šampionát.

V uplynulých dňoch si Peter Sagan otestoval formu na dvoch kvalitných klasikách v Quebecu a v Montreali.

„V Montreale je náročnejšia trať, viac kopcovitá a teraz je aj dlhšia, ako bývala,“ hovoril slovenský cyklista pri oficiálnej prezentácii pred štartom.

„Pridali sme dva okruhy navyše, aby si mal lepšiu prípravu na svetový šampionát,“ odvetil mu moderátor žartom.

„Potom je to v poriadku. Dúfam, že mi to prinesie šťastie,“ reagoval Sagan.

Ostal bez energie

Od skončenia Tour myslí Sagan len na jedno – ako sa čo najlepšie pripraviť na svetový šampionát. Túži opäť vyhrať dúhový dres.

V Kanade jazdil sebavedomo a predviedol sympatický výkon. Bližšie k víťazstvu bol v piatok v Quebecu, kde bol na čele malej skupiny ešte päťsto metrov pred cieľom. Napokon skončil po hromadnom šprinte druhý.

V nedeľu v Montreale na oveľa náročnejšom okruhu na konci dobre reagoval na nástupy súperov. V závere mu však došli sily. Obsadil 18. priečku.

„Cítil som sa dobre, bol som schopný reagovaťon na viacero atakov v posledných kilometroch. Medzeru medzi lídrami a nami ostatnými som však uzavrel prakticky sám a stálo ma to veľa síl. Zostal som bez energie v záverečnom šprinte,“ vysvetlil Sagan na stránke tímu Bora-Hansgrohe.

„Túžil som po lepšom umiestnení, ale nebojím sa o formu pred nasledujúcimi pretekmi,“ dodal.

Pred MS sa predstaví ešte v Belgicku

V Kanade Sagan ukázal, že pred svetovým šampionátom je pripravený dobre. V rozhodujúcich momentoch nezaváhal. Pôsobil sviežim a silným dojmom.

Tento týždeň sa predstaví na dvoch malých belgických pretekoch – Primus Classic (21. septembra) a Gooikse Pijl (22. septembra).

Svetový šampionát bude v anglickom grófstve Yorkshire. Trať má až 285 kilometrov a patrí medzi najdlhšie za posledné roky. V pretekoch s hromadným štartom (29. septembra) patrí Sagan medzi favoritov.

Do dejiska šampionátu odcestuje v piatok 27. septembra. V pretekoch by ho mali podporovať brat Juraj Sagan, Erik Baška a slovenský majster v časovke Andrej Cully.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»Z formy pred majstrovstvami nemám obavy, vraví Sagan