Penalta vyvolala vášne. Ak sa niekto prizná, kúpim kartón šampanského, tvrdí rozhodca

Sporný moment.
Sporný moment. (Autor: FC Družstevník)
Ivan Mriška|28. sep 2021 o 14:05

Arbiter podal podľa oboch strán kvalitný výkon.

BUDMERICE. Zdanlivo obyčajný zápas dedinskej súťaže. Súboj piatej ligy ObFZ Bratislava – vidiek medzi FC Družstevník Budmerice a FK Dubová však vyvolal veľký ohlas.

Pozornosť si vyslúžil vďaka momentu zo 67. minúty, po ktorom kopali domáci pokutový kop.

Plevka: Súper ma zasiahol

Domáci útočník Matúš Plevka efektne prehodil súpera a vnikol do šestnástky. Po jeho páde na trávnik ukázal arbiter na biely bod.

„Keď si zábery úplne spomalíte, je tam vidieť kontakt. Počuť ho bolo až na tribúnu. Súper ma nechcel trafiť, ale zasiahol ma. Nespadol by som len tak, nie som ten typ hráča. Každý, kto hrá futbal, vie, že v takej rýchlosti stačí malý ťuk a ste na zemi,“ tvrdí domáci futbalista Matúš Plevka, ktorý je presvedčený, že pokutový kop sa odpískal správne.

Podľa záberov jedinej kamery je ťažké rozlúštiť, či tam kontakt naozaj bol.

„Je pravda, že to video nemá potrebnú kvalitu a nebol to žiadny brutálny zákrok. Ako sa však hráč súpera otáčal, zavadil o mňa. Ak by to tak nebolo, priznal by som sa. Veď hráme pre zábavu,“ dodal.

Fodor: Faul to nebol

Obranca hostí z FK Dubová má na celú situáciu opačný názor. Tvrdí, že Plevka do neho vrazil sám.

„Faul to nebol, preto sa pískať nemalo. Súper si ma krásne prehodil, preto som sa išiel otočiť. Ako som sa však otáčal, hráč domácich o mňa sám zakopol. Videl som, že sme v šestnástke, preto som neuvažoval, že by som fauloval. Neurobil som ani žiadny pohyb proti súperovi,“ opísal spornú situáciu obranca Michal Fodor.

Hosťujúci futbalista si za svojou verziou stojí, ale na hlavného rozhodcu sa nehnevá.

„Pískal na úrovni a držal opraty zápasu pevne v rukách. Takéto momenty je ťažko posudzovať. Domáci povedia, že bol faul a hostia, že nie. Taký je futbal a je to úplne normálne,“ dodal.

Na sociálnych sieťach je množstvo diskusií, ktoré sa zaoberajú inkriminovaným momentom. Väčšina ľudí sa prikláňa na stranu hostí a vraví o filmovaní.

Kontakt bolo počuť na tribúnu

Hlavný arbiter priznáva, že podľa záberov z kamery to môže vyzerať rôzne. Za svojim rozhodnutím si však stojí.

„Kontakt ľavej päty obrancu s útočníkom bolo počuť až na tribúnu. Škoda, že to kamera nezachytila. Keď si však človek video priblíži, stret je vidieť.

Útočník nezakopol o vlastnú nohu. Technicky aj herne prevyšoval všetkých na ihrisku. Po takejto paráde nechceš ísť na zem, chceš to dohrať a pokračovať,“ tvrdí hlavný rozhodca stretnutia Lukáš Lomňančík.

Napriek spornému momentu si za výkon vyslúžil pochvalu od oboch strán.

„Hráči hostí v podstate neprotestovali. Ak by som mal snahu vybaviť domácim body, odpískam pokutový kop pár minút predtým a ukážem aj červenú kartu za zmarenie jasnej gólovej príležitosti.

Pre tých, podľa ktorých by som mal skončiť, alebo minimálne stáť, príďte si pre moje veci, rád vám ich nachystám. Obohaťte amatérsky futbal. Spravte preto niečo málo, veď to je len pískanie do píšťalky,“ odkázal neprajníkom.

Cíti sa ako čestný človek

Ak mu dokážu chybu, bude niesť trest. Napriek viacerým vyjadreniam na jeho adresu sa však cíti ako čestný človek.

„Verím v ľudí a fair play. Ak sa útočník prizná, že filmoval, alebo obranca s čistým svedomím vyhlási, že necítil kontakt, kúpim chalanom z Dubovej kartón šampanského. Osobne im ho zaveziem spolu s mojím ospravedlnením. Viac už teraz neviem urobiť,“ dodal rozhodca Lukáš Lomňančík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Penalta vyvolala vášne. Ak sa niekto prizná, kúpim kartón šampanského, tvrdí rozhodca