Pelé podstúpil úspešnú operáciu chrbta

Pelé podstúpil prvú z dvoch plánovaných korektúr, ktoré by mal absolvovať v priebehu niekoľkých mesiacov v Brazílii.
Pelé podstúpil prvú z dvoch plánovaných korektúr, ktoré by mal absolvovať v priebehu niekoľkých mesiacov v Brazílii. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. júl 2015 o 08:10

V sobotu sa podrobil zákroku, ktorého cieľom bolo znížiť tlak platničky na nervový koreň v chrbtici.

SAO PAULO. Legendárneho brazílskeho futbalistu Pelého prepustili v pondelok z nemocnice, kde predtým podstúpil úspešnú operáciu chrbta. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa mnohých najlepší hráč svetovej histórie strávil víkend v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule. Podľa vyhlásenia kliniky bol zákrok dopredu naplánovaný a pooperačný stav 74-ročného Pelého bol uspokojivý.

"Pacient Edson Arantes do Nascimento (Pelé) bol dnes prepustený z nemocnice," potvrdilo vedenie nemocnice vo svojom stanovisku.

Bola to prvá z dvoch plánovaných korektúr, ktoré by mal Pelé absolvovať v priebehu niekoľkých mesiacov v Brazílii.

"Cieľom je, aby bol silný a zdravý pred budúcoročnými olympijskými hrami v Riu a aby zvládal všetko to cestovanie. A možno si opäť zahrá futbal," uviedol manažér bývalého slávneho útočníka Paul Kemsley v mailovej správe zaslanej AP.

Pelé sa v rovnakej nemocnici podrobil v máji operácii prostaty. Podrobnejšie testy nepreukázali žiadne nádory a lekári tak vylúčili možnosť rakoviny. Vlani v decembri pobudol v opatere doktorov dva týždne po tom, ako dostal infekciu močových ciest.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Pelé podstúpil úspešnú operáciu chrbta