Partizán s desiatimi získal stratený zápas

Sportnet|18. apr 2013 o 00:00

V dohrávanom stretnutí 20. kola druhej futbalovej ligy Partizán Bardejov vyhral nad Slovanom Duslo Šaľa 2:1.



BARDEJOV. Domáci už tradične začali s iniciatívou na súperovej polovici, len škoda, že Cuprišinová strela už v 3. min. skončila na žrdi Kolmokovej brány.

Keď sa hostia prebrali v strede poľa, v domácej obrane to zaškrípalo a Staš po druhej žltej karte na unikajúceho súpera musel do šatne. Podobne skončil aj v Šali, v prvom zápase, spolu s L. Zápotokom pri prehre 2:0.

Oslabení domáci po polhodine hry sa len ťažko spamätali zo vzniknutej situácie, strácali priestor a ešte Hanuščák s L. Zápotokom videli žltú kartu.

Tréner Partizána Rastislav Kica s takýmto priebehom nerátal ani v najhoršom sne aj keď vedel o kvalite súpera.

„Najmä vonku sa dokážu presadiť takí góloví hráči ako Čurgali či Szabó. Vstúpili sme do zápasu aktívne, trafili brvno. To vylúčenie Staša v 30. min. úplne zmenilo priebeh hry v náš neprospech. Predchádzala tomu chybná rozohrávka v strede ihriska od L. Zápotoku, takéto situácie využívali hostia na rýchle protiútoky.”

Do polčasu domáci vydržali hrať bez gólov aj so šťastím, keď v poslednej minúte sa útočníci Šale dostali do blízkosti brankára Čikoša-Pavlička.

Kormidelník Partizána Kica predpokladal, že po prestávke bude pre neho najdôležitejšia defenzíva, no hneď v úvode pohrozil Szabó, a nato vlnu nespokojností rozvíril rozhodca, ktorý nepochopiteľne zastavil sľubný protiútok domácich.

Technicky dobre vybavení hráči hostí prevahu v poli využili a Szabó ich dostal do vedenia. „Vedel som, že príchodom Pauknera, Nworaha a najmä Semana sa naša hra oživí a dáme aj góly. Ukázalo sa, že striedania boli prospešné. Rozhodujúca bola bojovnosť a húževnatosť, každý siahol na dno svojich síl a dvomi gólmi Pauknera a Nworaha otočili výsledok.”

Trojica hráčov Partizána, ktorá prišla na ihrisko do poslednej polhodiny, to nemala ľahké, hoci to bol taktický ťah trénera, no nie v takom rozpoložení síl.

Marek Seman vedel, že otočiť výsledok bude možné len statočným prístupom každého hráča: „Súper hral veľmi dobre, je to pohyblivé a kvalitné mužstvo. Silou vôle a trénerovými super striedaniami sa to darilo. Hodina na lavičke bola pre mňa ťažká, no ukázala sa sila mužstva, a že dokážeme aj takýto priebeh otočiť vo svoj prospech. Keby Cuprišinova strela bola gólová, tak by to bol celkom iný zápas.”

Kormidelník Šale, rodák z Prešova Dušan Liba, bol po zápase rozčarovaný z niekoľkých dôvodov: „Myslím, že ten zápas sme mali dotiahnuť do víťazného konca, no vlastnými chybami sme ho prehrali. Čo mi ešte vadí, to bola veľká nevraživosť domácich voči našim z tribúny, to som ešte nezažil. Neviem, prečo sa znížili k takýmto nadávkam.”

V 26. kole v sobotu od 16. hod. hrá Bardejov s Rimavskou Sobotou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Partizán s desiatimi získal stratený zápas