Overdose na 99 percent do Hongkongu

SITA|17. okt 2008 o 12:39

Kôň Overdose v majetku Steel Center Hungary Racing Teamu Zoltána Mikóczyho z Dunajskej Stredy smeruje na šprintérske dostihy na 1200 m.

DUNAJSKÁ STREDA. Kôň Overdose v majetku Steel Center Hungary Racing Teamu Zoltána Mikóczyho z Dunajskej Stredy smeruje na šprintérske dostihy na 1200 m o 12 miliónov HKD (v prepočte viac ako 1,5 milióna USD), ktoré sa v Hongkongu uskutočnia 15. decembra. "Na 99 percent tam plánujeme ísť, ale sú tu určité okolnosti mimo našej vôle,“ povedal Z. Mikóczy pre agentúru SITA a dodal: "V piatok bola uzávierka prihlášok. Tú našu sme poslali vo štvrtok a už sme aj dostali potvrdenie o jej prijatí. Teraz však bude dôležité, ako sa vyvinie situácia okolo povinnej karantény. Oficiálne by totiž kone ustajnené mimo turfovo najvýznamnejších európskych krajín mali byť izolované až 60 dní pred štartom, čo sa v našom prípade nedá stihnúť už ani teoreticky. Keby na tom striktne trvali, Overdose je mimo hry. Bolo by pod našu úroveň pristúpiť nebodaj k nejakému zahmlievaniu, aby sme splnili formálne podmienky, hoci by sa to asi dalo. Ten kôň však v tejto chvíli ešte stojí v Maďarsku a hotovo. Keď v rámci EÚ napokon budeme v tomto smere menejcenní, treba to akceptovať. Mali sme pozvanie a bolo by neslušné odmietnuť, ale silou - mocou sa tam netlačíme. Sám som zvedavý, ako sa k tomu dostihové autority postavia. Viac sa dozvieme budúci týždeň.“

Overdose by sa v Hongkongu na hipodróme Ša Tin možno dočkal odvetného súboja s francúzskym rivalom Marchand d´Orom. Súperenie "neplatného“ a schváleného víťaza nedávnej vrcholnej parížskej kilometrovej Ceny opátstva Longchamp o štvrť milióna eur sa pôvodne malo konať v podobe tzv. matchu v nemeckom Baden-Badene, ale realizačný tím okolo rivala neprijal takto hodenú rukavicu.

Mikóczy vylúčil prípadný tohtoročný štart inde ako v bývalej britskej kolónii: "Uvažovali sme o vystúpení začiatkom novembra v tretej skupine vo francúzskom Maisons-Laffitte, prípadne na rovnakej štatutárnej úrovni v Miláne, ale už to nie je reálne. Buď Hongkong, alebo zimná prestávka.“

Sándorom Ribárszkym v maďarskom Alagu pripravovaný trojročný hnedák britskej proveniencie Overdose 5. októbra síce ani pri jedenástom vystúpení vo svojej kariére neokúsil trpkosť prehry, ale z hipodrómu Longchamp pri Buloňskom lesíku si neodviezol ani prvenstvo. Pod rakúskym džokejom Andreasom Suboricsom totiž po neplatnom štarte (kobyle Fleeting Spirit sa neotvoril box) naplno precválal celú vzdialenosť - neoficiálne v novom rekorde "l´Abbaye“ - a na opakovanie po necelých piatich hodinách nenastúpil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Overdose na 99 percent do Hongkongu