Ottawa a Los Angeles sa chcú zbaviť brankárov

SITA|21. jún 2008 o 09:04

OTTAWA 21. júna (SITA) - Kluby hokejovej NHL Ottawa Senators a Los Angeles Kings sa chcú zbaviť svojich brankárov Raya Emeryho a Dana Cloutiera. Keďže obaja majú platné zmluvy aj na ďalšiu sezónu, manažmenty ...

OTTAWA 21. júna (SITA) - Kluby hokejovej NHL Ottawa Senators a Los Angeles Kings sa chcú zbaviť svojich brankárov Raya Emeryho a Dana Cloutiera. Keďže obaja majú platné zmluvy aj na ďalšiu sezónu, manažmenty tímov ich zaradili na waiver listinu voľných hráčov. Ak si Emeryho či Cloutiera nevyberie žiaden klub, potom ich Ottawa, resp. Los Angeles môžu vyplatiť a kontrakty následne zrušiť.

"Dali sme Emeryho na waiver listinu a uvidíme, čo sa bude diať. Ak sa nič nestane, potom ho vyplatíme. Som presvedčený, že Ray situáciu chápe a v budúcnosti v niektorom inom klube dokáže, že je kvalitný brankár,“ vyhlásil generálny manažér Senators Bryan Murray.

Ešte pred rokom sa zdalo, že Emery bude viac sezón stálicou v bránke Ottawy. Po sérii incidentov v poslednej sezóne, medzi ktorými nechýbal ani neskorý príchod na tréning, sa však vzťahy medzi hráčom a manažmentom naštrbili. Pred rokom v júli podpísal s Ottawou trojročný kontrakt na 9,5 milióna dolárov, podľa platnej kolektívnej zmluvy mu Senators musia pri predčasnom vypovedaní dohody zaplatiť 2,25 milióna dolárov. Cloutier v tejto sezóne odchytal za Los Angeles len 9 zápasov, väčšinu ročníka strávil na farme v Manchestri alebo si liečil zranené bedro.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ottawa a Los Angeles sa chcú zbaviť brankárov