Opilci ho pripravili o Tour, francúzsky cyklista podal trestné oznámenie

Nacer Bouhanni mal tento rok dobrú formu. V marci sa tešil z víťazstva v štvrtej etape na pretekoch Paríž - Nice.
Nacer Bouhanni mal tento rok dobrú formu. V marci sa tešil z víťazstva v štvrtej etape na pretekoch Paríž - Nice. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. júl 2016 o 15:27

Nacer Bouhanni mal patriť medzi súperov Petra Sagana v šprintérskych dojazdoch.

BRATISLAVA. Francúzsky cyklista Nacer Bouhanni podal trestné oznámenie na neznámych útočníkov, s ktorými sa pobil noc pred pretekmi s hromadným štartom na národnom šampionáte, čo ho vyradilo aj z účasti na Tour de France.

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Cofidis mal potýčku s neželanými hosťami v hoteli vo Vesoul. Hoci na druhý deň bol schopný odštartovať do pretekov, rana na ruke sa mu neskôr zapálila a musel podstúpiť operáciu.

"Napadli ma štyria opití ľudia, ktorí robili hurhaj. Keď som ich poprosil o ticho, pretože som mal na druhý deň preteky, nevidel som, že v miestnosti ich je toľko," spomínal Nacer Bouhanni pre Le Republicain Lorrain.

"Keby som vedel, že sú siedmi - štyria muži a tri ženy - nikdy by som nešiel priamo za nimi. Snažil som sa len brániť, to je celé. Prvá osoba ma chcela udrieť päsťou, dokázal som sa uhnúť. Potom sa strhla bitka, štyria z nich sa do mňa pustili."

Nacer Bouhanni sa teší z víťazstva v štvrtej etape Paríž - Nice 2016.
Nacer Bouhanni sa teší z víťazstva v štvrtej etape Paríž - Nice 2016. (Autor: TASR/AP)

Napriek incidentu rodák z Épinalu uviedol, že by bol schopný účasti na Tour de France, keby mu ranu na ruke ošetrili správne.

"Ruku mi zošili v nemocnici v Besancone a dostal som infekciu. Ak by ma ošetrili poriadne od začiatku, momentálne by som jazdil na Tour de France," dodal.

V zostave tímu Cofidis ho nahradil Nicolas Edet, čo významne narušilo ambície francúzskeho zoskupenia. Tím bol postavený práve pre Nacera Bouhanniho v šprintérskych etapách.

To najlepšie z minulej sezóny v podaní Nacera Bouhanniho.

Nacer Bouhanni a Tour de France zrejme nejdú dokopy. V roku 2013 musel odstúpiť pre chorobu, v nasledujúcej sezóne ho tím FDJ ani nenominoval.

Vlani už vo farbách Cofidisu nechýbal, ale v piatej etape mal vážny pád a musel vzdať ďalšie pokračovanie. Pred začiatkom tohtoročnej edície mal vysoké ciele, na Tour mieril so siedmimi víťazstvami na konte.

Informoval o tom server Cyclingnews.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Opilci ho pripravili o Tour, francúzsky cyklista podal trestné oznámenie