Opátčania sa držia na víťaznej vlne, čaká ich Sabinov

Tréner Anton Šoltís.
Tréner Anton Šoltís. (Autor: glo)
Sportnet|7. máj 2015 o 00:00

Po domácej prehre s Lipanmi odzneli v kabíne celku Vyšného Opátskeho tvrdšie slová, ktoré padli na úrodnú pôdu.

Po domácej prehre s Lipanmi odzneli v kabíne celku Vyšného Opátskeho tvrdšie slová, ktoré padli na úrodnú pôdu a zverenci trénera Antona Šoltísa vyhrali v nasledujúcich troch dueloch. Vybojovali deväť bodov, ktoré ich v priebežnom hodnotení posunuli do stredu treťoligového peletónu. Môže sa im ľahšie dýchať, ale musia sa mať stále na pozore, aby sa vyhli boju o záchranu.

KOŠICE. Tesné víťazstvo v Giraltovciach naladilo Opátčanov, ktorí v domácom prostredí zdolali dobre hrajúcu Spišskú Novú Ves a v ostatnom kole vyhrali v Snine.

Do Sniny necestovali v role favorita, ale výkonom na ihrisku ho potvrdili. V jarnej časti to bol ich najlepší a zaslúžene vyhrali 3:1, keď pod tento výsledok sa dvomi gólmi podpísal Rado Bandžuch a jeden pridal Ľubo Maďarík.

Pred stretnutím v Snine urobil tréner niekoľko zmien v zostave a hneď to bolo poznať aj na samotnej hre.

„Chlapcom som veril, aj keď sme sa v domácich dueloch nevedeli presadiť. Po prehre s Lipanmi sme si niečo povedali, upratali niektoré posty, nastali zmeny v zostave a zatiaľ to sedí,“ rozhovoril sa po víťaznom stretnutí v Snine kormidelník V. Opátskeho A. Šoltís.

„Teší ma, že chlapci pochopili, kde sme doteraz robili chyby, vysvetlili sme si o čom je futbal a naladili sme sa na správnu vlnovú dĺžku. Verím, že nám to vydrží čo najdlhšie. Do Giraltoviec sme išli neprehrať, aj bod by bol pre nás dobrý, lebo sme sa nachádzali tesne nad pásmom zostupu. V tomto zápase nastali isté zmeny, ktoré hráčov akoby nakopli a vyhrali. Aj po zápase s michalovskou rezervou sme si mysleli, že už to bude lepšie, no prišla domáca prehra. Teraz sa to už neopakovalo, vyhrali sme nad Spišskou a naposledy aj v Snine.“

Zatiaľ dve víťazstvá

S týmto súperom dosiahli v tejto sezóne dve víťazstvá, keď ich doma zdolali 3:0 a rovnako tri góly im dali aj na ich ihrisku.

„Pohľad do tabuľky navráva že Snina je na tom lepšie, lebo naše nie najlepšie výsledky v jarnej časti nás posunuli do bojov o záchranu. Ak sa chceme tomu vyhnúť, musíme bodovať aj vonku, preto sme do Sniny odchádzali s jasným cieľom bodovať. Brali by sme aj bod, nakoniec sme získali tri. Nechcem to zakríknuť, ale podali sme dobrý výkon, chlapci hrali s chuťou a zaslúžene sme vyhrali. Odohrali sme na jar jeden z najlepších zápasov,“ pochválil svojich zverencov A. Šoltís.

Domáci nastúpili bez kvarteta hráčov základnej jedenástky, ale vôbec to neznižuje výkon Opátčanov, ktorí nielen v tomto stretnutí zabojovali na ihrisku a nechali na ňom povestné srdiečko.

Ani nepriaznivý stav ich nezložil do kolien, keď po strele Pčolu vyrazenú loptu brankárom Pellom do siete poslal Hanc.

K obratu zavelil najskúsenejší hráč Maďarik a dokonalý obrat zavŕšil najlepší strelec mužstva Bandžuch.

V závere hostitelia niekoľko raz pohrozili, ale na skóre sa už nič nezmenilo. Po troch víťazstvách sa dostali Opátčania na víťaznú vlnu, na ktorej by radi zostali čo najdlhšie.

Šesťbodový zápas

Potvrdiť to môžu v nedeľňajšom stretnutí so Sabinovom, ktorý zo všetkých síl bojuje o udržanie sa v súťaži.

Oba celky čaká šesťbodový zápas, ktorý môže šesť kôl pred koncom súťaže čo to napovedať.

S odstupom času môžu mrzieť domáce straty bodov zverencov trénera A. Šoltísa, lebo v ostatných kolách ukazujú svoju lepšiu tvár.

„Inkasovaný gól nás naštartoval, chlapci pridali a odmenou boli góly. Bodaj by sme stále hrali v takom nasadení, ale každý duel je iný a začína sa od nerozhodného stavu. V najbližšom kole hostíme Sabinov, ten potrebuje vyhrávať, lebo vieme o čo mu ide. Pokiaľ by sa nám podarilo vyhrať, mohli by sme byť odlepení od dna tabuľky, kde je to natlačené. Otázne je, koľko celkov súťaž opustí. Nerád by som sa pozeral na dno tabuľky, ale skôr jej hornú časť, lebo máme za sebou úspešnú sériu, ktorú chceme natiahnuť. Tento duel nebude pre nás žiadnou prechádzkou ružovou záhradou, preto sa musíme dobre pripraviť. Posledné dobré výkony trocha zaväzujú a divákov by sme chceli potešiť nielen dobrou hrou, ale aj víťazstvom,“ neskrýva ambície kormidelník A. Šoltís pred nedeľňajším stretnutím, ktorého výkop je o 16.30 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Opátčania sa držia na víťaznej vlne, čaká ich Sabinov