Popradčania sa snažili dotiahnuť. Mikuláš prerušil osemzápasovú sériu prehier na súperovom ľade

Radosť hokejistov HK 32 Liptovský Mikuláš.
Radosť hokejistov HK 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|5. jan 2024 o 20:23 (aktualizované 5. jan 2024 o 22:39)

Kamzíci prehrali po troch stretnutiach, ale zostávajú na druhej priečke.

Tipos extraliga - 33. kolo

HK Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 34. Coulter (Kukuča, Dmowski), 49. Dmowski (Cardwell) – 16. Sukeľ (Quince), 40. A. Nauš (Berry, Vasiljev), 42. Quince (Hraško, Lahtinen)

Rozhodovali: Hronský, Jobbágy – Gegáň, Pribula, vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 2797

Poprad: Vay – Turan, Kotvan, Cardwell, Brincko, D. Brejčák, Betker, Drgoň – Kukuča, Coulter, Dmowski – Svitana, Paločko, Calof – Peresunko, Suchý, Belluš – Melcher, Halama, Stanček – Bodnár

Liptovský Mikuláš: Krasikov – Lalík, Mezovský, Vasiljev, Žilka, Fekiač, Hraško, Jendroľ – Sukeľ, Quince, Avcin – Berry, Egle, A. Nauš – Kriška, Uhrík, Lahtinen – Nespala, Vankúš, T. Nauš

POPRAD. Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili v piatkovom 33. kole Tipos extraligy na ľade HK Poprad 3:2. Liptáci triumfovali v treťom z uplynulých štyroch duelov a potvrdili 8. miesto v tabuľke.

Kamzíci prehrali po troch stretnutiach, ale zostali na 2. priečke, keďže zápas Michaloviec a Košíc odložili pre chorobu Zemplíčanov.

Hostia v 16. minúte strelili prvý gól zápasu, keď Sukeľ presnou strelou prekonal Vaya.

"Kamzíkom" sa podarilo vyrovnať až v druhej polovici duelu, Kukuča našiel medzi kruhami Coultera a jeho zakončenie skončilo v sieti.

Liptáci si však 46 sekúnd pred koncom druhej časti zobrali späť jednogólové vedenie. Berryho zakončenia ešte brankár Vay zneškodnil, ale Aurel Nauš sa už z dorážky nemýlil a využil presilovú hru.

V úvode tretej Quince premenil ďalšiu početnú výhodu a hostia viedli 3:1. Popradčania v 49. minúte znížili pri avizovanom vylúčení Liptákov, skóroval Dmowski.

Hostia v závere zvládli tlak domácich a získali tri body.

Jakub Sukeľ, kapitán Liptovského Mikuláša: "Sme radi, že nám to konečne vonku vyšlo. Zápas bol hore-dole, ale záver sme zvládli a získali sme tri body. Konečne sme využili presilovky, čo nám nešlo. Aj to je potrebné k tomu, aby sme boli úspešní," uviedol Sukeľ. Zároveň sa aj zastavil pritom, prečo to tímu nejde na ľadoch súperov: "Hrali sme iný hokej ako doma, ale nevieme prečo, to nešlo. Vždy sme vyhrať. Darilo sa nám však doma, no v každom stretnutí sa sústredíme na to, aby sme boli úspešní."

Juraj Faith, tréner Liptovského Mikuláša: "Dobre sa mi hodnotí zápas po trojbodovom víťazstve proti silnému Popradu. Od prvej do 60 minúty sme hrali poctivý hokej vo všetkých troch zónach. Vyšiel nám plán s ktorým sme prišli. Naša obranná tretina nám fungovala, zdvojovali sme súpera, boli sme blízko pri seba. Páčil sa mi náš výkon od prvého do posledného hráča. Na konci Poprad pritlačil, skorigoval. Enormnou snahou, úsilím, bojovnosťou a vôľou sme to ustáli. Sme spokojní a pre nás veľmi dôležité body."

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Prvá tretina nám už niečo naznačila. Upustili sme od víťazného a poctivého hokeja, ktorý sme doteraz hrali. Ťahali sme za kratší koniec v súbojoch, nevedeli sme zareagovať v útočnom pásme na šance, hrali sme zložito. Druhá tretina bol v podobnom duchu. Opäť sme sa dopustili nezmyselných faulov, čo už začalo v Banskej Bystrici. Nehrali sme víťazný hokej a Mikuláš si svojím výkonom tri body zaslúžil."

Daniel Brejčák, kapitán Popradu: "Celkovo počas sviatkov sa stále hrajú zápasy. Možno aj to na nás doľahlo. Už v kabíne v uplynulom stretnutí v Banskej Bystrici som spomínal, že chlapi, ktorí prišli zo Žiliny alebo z "B" tímu si uhrali svoje. Netreba sa na to vyhovárať, mali sme štyri kompletné formácie. Chýbala nám agresivita v korčuľovaní, čo rozhodlo."

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HK Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš dnes (hokej, 33. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
05.01.2024 o 18:00
33. kolo
Poprad
2:3
(0:1, 1:1, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Lipt. Mikuláš
Prehľad
Góly a asistencie: 34. Coulter (Kukuča, Dmowski), 49. Dmowski (Cardwell) – 16. Sukeľ (Quince), 40. Nauš (Berry, Vasiliev), 42. Quince (Hraško, Lahtinen). Rozhodca: Hronský, Jobbágy – Gegáň, Pribula. Diváci: 2797.
Prenos
Liptovský Mikuláš vyhral v tomto ročníku vonku pred dneškom len dva zápasy, no napriek tomu v Poprade dokázal zabodovať naplno. Na začiatku tretej tretiny zvýšil hosťujúci náskok v presilovej hre Quince a hoci domáci znížili, keď sa presadil Dmowski, a vystupňovali tempo hry, pozorná obrana hostí na čele s výborným Krasikovom si už víťazstvo vziať nenechala a potvrdila, že Liptovský Mikuláš je v prebiehajúcej sezóne úplne iným mužstvom, ako sme boli v prípade tohto klubu zvyknutí z minulosti. Uznanie si ale zaslúži aj Poprad, ktorý hrá dlhý čas bez takmer dvojciferného počtu zranených hráčov a táto prehra je pre neho len treťou z posledných šestnástich zápasov.
To je od nás všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa.
Koniec zápasu.
59:54
Kukuča pálil po Turanovej prihrávke z ľavého kruhu, bránku ale minul.
59:06
importantVay na striedačke, domáci hrajú powerplay.
58:23
Hostia s pukom na hokejkách v útočnom pásme, toto Popradu v týchto pasážach zápasu vôbec nevyhovuje.
57:43
Avcin teraz umne dlhší čas podržal puk a umožnil svojim spoluhráčom prestriedať.
56:53
Kriška si z pravého kruhu naviedol puk viac do stredu, Vayova vyrážačka bola proti jeho skórovaniu.
56:30
Calof prihrávkou z pravej strany našiel Dmowskiho, no toho strelu z pravého kruhu Krasikov zachytil.
56:07
Domáci v plnom počte.
55:30
Hraškov projektil spoza pravého kruhu, Betker zblokoval túto krížnu strelu na ochrannú sieť.
54:18
Vasiliev pálil spoza pravého kruhu po prihrávke Hraška, Vay dokázal zasiahnuť a Quince už dorážať nemohol.
54:07
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Calof – 2 min., podrazenie.
53:53
Dmowski z medzikružia minul bránku Krasikova, americký zakončovateľ je aj dnes pri chuti.
52:45
Kotvanovo nahodenie tečoval Kukuča, Krasikov napokon dobre zareagoval.
51:51
Hrať sa ale bude vo formáte 5 proti 5.
51:51
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Brejčák – 2 min., držanie.

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Quince – 2 min., nedovolené bránenie.
51:00
Dmowski pálil z prvej, Krasikov jeho strelu z ľavého kruhu vyrazil. Domáci evidentne gradujú tempo a zvyšujú svoj nápor, za vyrovnaním ich výrazne ženú aj fanúšikovia.
50:40
Aurel Nauš zakončoval po brejku bekhendom, no bránku minul.
48:39
goalPoprad dal gól!
Na strane hostí sa malo vylučovať, no trest sa ruší, keďže domáci znižujú skóre. Cardwell prenikol cez protihráčov a prihrávkou z pravého kruhu našiel RYANA DMOWSKIHO, ktorý sa nachádzal blízko ľavého kruhu a nádherným zakončením trafil do horných častí bránky Krasikova – 2:3.
Asistencia: Jake Cardwell
47:45
Peresunko prenikol po pravej strane, sťahovačkou sa zbavil súpera a následne zakončil, no Krasikov bol proti.
46:50
Hostia v plnom počte.
46:10
Hostia zblokovali strely Peresunka aj Dmowskiho a vzápätí vyhodili puk.
45:33
Peresunko pálil spoza pravého kruhu, strela bola zblokovaná, za dorážkou sa ešte načahoval Calof, no proti bola lapačka Krasikova, ktorý teraz efektne zasiahol.
44:50
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Lahtinen – 2 min., seknutie.
44:41
Svitana pálil spomedzi kruhov, gólman Krasikov zasiahol lapačkou.
43:06
Po zakončení Coultera síce domáci už dvíhali ruky nad hlavu, Krasikov nevedel, kde sa nachádza puk, no ten uviazol v jeho výstroji a do bránky neprešiel.
41:35
goalLiptovský Mikuláš dal gól!
Hostia hrali presilovú výborne a odmenou za to im je treti gól. Po vyhratom buly v ľavom kruhu sa dostal puk ku Hraškovi, ktorého strelu od modrej čiary Vay vyrazil, no MARLAND QUINCE bekhendovou dorážkou zvýšil hosťujúci náskok – 1:3.
Asistencie: Peter Hraško, Severi Lahtinen
41:27
Lahtinen spoza bránky prihral Quincemu, no ten v páde a tiesnený protihráčmi nedokázal trafiť puk ideálne.
40:39
Bez masky sa ocitol tentoraz Vay, keď do nej dostal príklep Avcina z ľavého kruhu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej časti hry domáci vyvinuli úsilie na vyrovnanie, ktoré aj prišlo, keďže po polhodine hry sa presadil Coulter. Záver tretiny bol ale kúskovaný častými vylúčenami, po jednom z nich využil hosťujúcu presilovú hru Aurel Nauš, a tak je tím z Liptova pred treťou tretinou vo vedení, navyše ďalšiu časť hry začne presilovou hrou v trvaní minúty a 47 sekúnd.
Tretia tretina sa začne približne o 19.48
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:53
Berry nabil Naušovi, ktorý bol pri chuti, no bránku strelou z prvej minul.
39:47
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Cardwell – 2 min., seknutie.
39:14
goalLiptovský Mikuláš dal gól!
Rýchlo využitá presilová hra hostí. Vasiliev prihrávkou z ľavej strany našiel Berryho, ktorý síce zblízka neprekonal Vaya, no dorážka AURELA NAUŠA už skončila v domácej bránke – 1:2.
Asistencie: Matt Berry, Valeri Vasiliev
39:07
Hostia v plnom počte, teraz si zahrajú presilovú hru.
38:54
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Melcher – 2 min., hákovanie.
38:29
Calof sa z ľavej strany preštrikoval pred bránku, no neusmernil puk za Krasikova.
37:07
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Betker – 2 min., hrubosť,
Belluš – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Lalík – 2 min., hrubosť,
Žilka – 2 min., hrubosť,
Berry – 2 min., sekanie.
37:07
Aurel Nauš takmer skóroval strelou z pravého kruhu, po dorážke už dvíhal ruky nad hlavu, no puk sa za čiaru napokon nedostal. Domácim sa príliš nepáčila aktivita Nauša pred bránkou a tak došlo k hromadnej potyčke, Svitana si tam mal čo povedať s Naušom, aktívni boli aj Belluš, Betker či Brejčák.
36:44
Domáci v plnom počte.
36:10
Herne vydarená presilová hra hostí, Turan teraz vlastným telom zblokoval dve delovky v krátkom slede. Quince s Lahtinenom mali blízko ku gólu, no prvý menovaný nezakončil a dorážka druhého menovaného skončila mimo.
35:28
Avcinov razantný príklep z ľavého kruhu vyrazil Vay.
35:09
Hraško vystrelil od modrej čiary, Vay si s jeho pokusom poradil.
34:44
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Belluš – 2 min., napadnutie.
34:30
Aktivita Cardwella, ktorý nepretlačil obranný val súperov, následne sa k dorážke dostal Peresunko a bránku z dobrej pozície minul.
34:17
Suchý prenikol po pravej strane a strelou spoza Žilku preveril Krasikova, ten si s touto strelou poradil.
33:31
goalPoprad dal gól!
Dmowski s výborným forčekingom za bránkou súpera, v dôsledku jeho tlaku stratil puk Vasiliev, Kukuča následne prihrávkou z ľavej strany do stredu našiel TYLERA COULTERA, ktorý bol v priebehu tejto tretiny so zranením v kabíne, no na ľad sa vrátil vo veľkom štýle, keďže túto šancu premenil – 1:1.
Asistencie: Andrej Kukuča, Ryan Dmowski
32:55
Dobrá správa pre Poprad, Coulter späť na ľade.
32:24
Suchý prenikol po ľavej strane, no následným zakončením bránku minul.
31:49
Paločko hľadal prihrávkou od ľavého mantinelu Svitanu, ten však nedotlačil puk za Krasikova.
30:57
Lalík s nebezpečným nahodením od modrej čiary, Vay vykopol puk ľavým betónom.
29:23
Melcher pálil z ľavého kruhu, Krasikov zasiahol svojou lapačkou a nepripustil zmenu skóre.
28:32
Suchý v sľubnej príležitosti, no bránku Krasikova zblízka minul.
27:16
Svitanov príklep spoza kruhov neskončil v bránke, ale na zadnom mantineli.
26:39
Coulter v bolestiach odchádza do šatne, uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Každopádne, domáci už do tohto zápasu šli bez šiestich zranených útočníkov a pomáhajú im traja hokejisti zo Žiliny, ako aj hráči z vlastného béčka, teda tímu Pikes.
26:39
Coulter v tvrdom súboji s Eglem pri ľavom mantineli, zámorský hráč domácich je otrasený na ľade.
25:58
Vasiliev si počkal na Lahtinena, ktorý si nakorčuľoval do medzikružia a nebezpečnou strelou takmer prekvapil Vaya, ktorý chvíľu nevedel, kde má puk.
24:51
Zakázané uvoľnenie na hosťujúcej strane.
24:30
Dmowskiho bekhend skončil tesne mimo, pochváliť treba aj výbornú prihrávku Svitanu, domáci tréner pomiešal zložením formácií.
22:15
Belluš z pravého kruhu neprestrelil gólmana Krasikova.
21:50
Hostia v plnom počte.
21:08
Hostia sa úspešne oslobodili vyhodením puku.
20:22
Peresunko z pravej strany bránku minul, dorážka Dmowskiho z ľavého kruhu bola takisto nepresná.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Do podtatranského derby vstúpil aktívnejšie Poprad, ktorý mal počas prvej tretiny miernu hernu prevahu, z hľadiska gólových šancí to ale bolo pomerne vyrovnané. Vyrovnané to však nie je gólovo, keďže ako jediný sa v 16. minúte presadil hosťujúci kapitán Jakub Sukeľ.
Druhá tretina sa začne približne o 18.53
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:58
Cardwell po Svitanovej prihrávke neprepálil obranný val súperov.
19:50
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Lahtinen – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
19:15
Berry sa snažil z ľavého kruhu natlačiť pred bránku, Kotvan proti nemu razantne, no čisto zasiahol.
17:58
Cardwellovu strelu chcel dorážať Kukuča, výborný zákrok Krasikova znemožnil domáce vyrovnanie skóre.
17:10
Suchý pálil od modrej čiary, Krasikov puk vyrazil. Krátko na to zakončoval z pravej strany Belluš, z veľkého uhla trafil masku Krasikova, ktorý si tak postrážil bližšiu hornú žŕdku.
16:35
Lahtinen pri rozohrávke stratil puk, Calof mu ho síce zobral, no následne ho odzbrojil Hraško.
15:29
goalLiptovský Mikuláš dal gól!
Po trochu menej záživnej pasáži sa hostia ujímajú vedenia. JAKUB SUKEĽ si na pravej strane zasekol Kotvana, posunul sa s pukom viac do stredu, spoza pravého kruhu vypálil na bránku a prekvapil Vaya, ktorému ešte clonil Quince – 0:1.
Asistencia: Marland Quince
14:23
importantCardwell sa po pravej strane predral do dobrej šance, no Krasikov ho vychytal.
13:45
Aktuálne je hra mierne rozháraná, oba tímy pomerne rýchlo strácajú puky.
11:23
Dmowski strelou z pravého kruhu zasiahol Krasikova do masky, hra tak musela byť na chvíľu prerušená.
11:07
Quince vyhral buly a posunul puk dozadu Mezovskému, ktorého strelu z diaľky vyrazil Vay.
10:50
Suchý bol aktívny za bránkou Krasikova, ktorý teraz vyšiel trochu vyššie, no bránka bola posunutá, a tak je hra prerušená.
9:46
Svitana prenikol po pravej strane, no následne v páde mieril mimo.
8:04
Calof ukázal šikovné ruky, na ľavej strane sa presadil cez Fekiača, no následne neprepasíroval puk za chrbát Krasikova.
7:05
Po Kukučovej aktivite na pravej strane Krasikov zachytil puk a nedovolil dorážky Coulterovi ani Dmowskimu.
5:55
Po odraze puku od zadného mantinelu takmer dorazil puk do domácej bránky Berry, avšak bránku minul.
4:22
Svitanova zadovka na Calofa, ten z pravého kruhu bránku hostí minul.
3:57
Zakázané uvoľnenie na strane hostí.
2:45
importantBrejk hostí a dobrá Nespalova prihrávka z pravej strany, Tomáš Nauš sa po nej ocitol sám pred Vayom, no ten ho v tutovke vychytal.
2:37
Hra je prerušená, na ľade sa ocitol bek hostí Peter Hraško, tento skúsený hokejista avizuje zdravotné problémy s pravou rukou.
2:19
Z ničoho nič sa doposiaľ pasívni hostia dostali do výbornej príležitosti, Aurel Nauš prihrávkou z ľavej strany hľadal Berryho, ktorý minul bránku Vaya.
1:51
Peresunko zakončoval spoza pravého kruhu, krížnou strelou bránku minul.
0:51
Paločko spoza bránky našiel Cardwella, ktorý si nakorčuľoval pred bránku, no spred pravého kruhu neprepálil Krasikova.
0:16
Dmowski zakončoval z uhla, bránku Krasikova z pravej strany tesne minul.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vay (Rabčan) – Kotvan, Turan, Brincko, Cardwell, Betker, D. Brejčák (C), Drgoň, Bodnár – Dmowski, Coulter, Kukuča – Calof, Paločko, Svitana – Belluš, Suchý, Peresunko – Stanček, Halama, Melcher
Tréner: Todd Bjorkstrand

HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasikov (Pajpach) – Mezovský, Lalík, Žilka, Vasiliev, Hraško, Fekiač, D. Jendroľ – Avcin, Quince, Sukeľ (C) – A. Nauš, Egle, Berry – Lahtinen, Uhrík, Kriška – T. Nauš, Vankúš, Nespala
Tréner: Juraj Faith

Rozhodca: Hronský, Jobbágy – Gegáň, Pribula
Popradskí hokejisti sa vďaka perfektnej forme vyšvihli na 2. priečku tabuľky, z posledných 15 zápasov vyhrali "kamzíci" hneď trinásť. Na svojom konte majú aktuálne 57 bodov, pričom ich víťazné ťaženie je o to cennejšie, že ho dosiahli napriek početným absenciám, kvôli ktorým využívajú aj služby niekoľkých hráčov zo Žiliny. Popradčania sa môžu pochváliť najlepšou defenzívou ligy, ako jediní inkasovali menej než 80 gólov – konkrétne 79. Naposledy vyhrali Podtatranci na ľade Banskej Bystrice, ktorú zdolali rozdielom triedy (4:1). V tabuľke produktivity vyčnieva Američan Dmowski, autor už 36 kanadských bodov.

Liptovský Mikuláš zažíva zatiaľ svoju najlepšiu sezónu v rámci extraligového účinkovania, priebežne mu patrí 8. miesto so ziskom 44 bodov. Liptákov treba pochváliť za piatu najlepšiu defenzívu v súťaži, ako aj silu domáceho prostredia, vonku sa im zatiaľ príliš nedarí, keďže u súperov zatiaľ získali len 7 bodov (naopak doma až 37, čo je druhý najvyšší počet z ligy). Ak nerátame Millera, ktorý už z tímu odišiel, najlepšie sa z hľadiska produktivity darí Alexandrovi Avcinovi, ktorý zaznamenal 28 bodov.

Vzájomné zápasy v tejto sezóne boli pomerne vyrovnané – Mikulášania najprv doma vyhrali 4:2, následne Poprad doma uspel výsledkom 2:1 po predĺžení (jeden zo siedmich tohtosezónnych vonkajších bodov teda získali Liptáci práve v Poprade), na začiatku regionálnych kôl potom Popradčania vyhrali na Liptove výsledkom 2:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Popradčania sa snažili dotiahnuť. Mikuláš prerušil osemzápasovú sériu prehier na súperovom ľade