Omladení „Kubašania“ sú v laufe

Tréner Pavol Kubičko. Jeho mužstvo je stále bez straty bodu.
Tréner Pavol Kubičko. Jeho mužstvo je stále bez straty bodu. (Autor: riso)
Sportnet|5. sep 2012 o 00:00

Príjemný je pohľad na tabuľku šiestej ligy Podtatranskej pre priaznivcov futbalových kolektívov spod Tatier.

Na prvých troch miestach sú totiž Štrba, Spišské Bystré a Poprad B.

SPIŠSKÉ BYSTRÉ. Prvé dva celky nestratili v úvodných piatich kolách ešte ani bod, rezerva Popradu má síce o tri body menej, no jedinú prehru zaknihovala hneď v úvodnom kole, keď kontumačne prehrala v Smižanoch.

Hráči Spišského Bystrého sú na druhej priečke s rovnakým počtom bodov ako vedúca Štrba. Horšie sú na tom iba v celkovom skóre, ktoré majú 8:1, zatiaľ čo Štrbania 15:2.

V ostatnom kole vyhrali zverenci trénera Pavla Kubička v Helcmanovciach 2:0, keď oba ich góly zaznamenal Tomáš Šproch.

„Pripravili sme sa na dosť temperamentných domácich divákov a rovnako tak aj na trošku zvláštne posudzovanie niektorých zákrokov zo strany arbitrov. Herne i kombinačne sme určite prevýšili súpera. Ihrisko bolo dosť tvrdé, takže určite sme mali rezervy v rozohrávke. Súper sa snažil niečo vymyslieť jednoduchými nakopávanými loptami, čím nás nemohol prekvapiť. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ povedal Kubičko.

Od 60. minúty hrali domáci bez vylúčeného Ďorďa, čo bola voda na mlyn hostí. „Domáci nezvládli v druhom polčase vývoj stretnutia, keď prehrávali. Po vylúčení ich hráča sme už hru kontrolovali. Päť minút pred koncom sme druhým gólom Šprocha spečatili svoje víťazstvo,“ poznamenal Kubičko.

Našli teda „Kubašania“ strelca, ktorého hľadali? „Myslím si, že góly v našom tíme budú dávať všetci hráči. Momentálne to ide jemu a ja verím, že ostatní hráči sa preberú vtedy, keď bude treba,“ naznačil Kubičko.

Začiatok nad očakávania

Zrejme ani on sám pred začiatkom sezóny nečakal, že by omladené mužstvo mohlo mať takýto parádny vstup do súťaže.

„Táto súťaž je v porovnaní s minulým rokom kvalitnejšia. Naše vyžrebovanie bolo pomerne náročné, takže máloktorý optimista si predstavoval, že po piatich kolách budeme mať na svojom konte 15 bodov a v tabuľke pravdy plus deväť. Zatiaľ sme spokojní,“ zdôraznil kouč, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia doma proti Harichovciam.

„Vždy je dobré potvrdiť doma to, čo sme získali vonku. Súpera nemôžeme podceňovať, lebo Harichovce od minulej jesene odviedli kus dobrej roboty. Je to mladý kolektív, ktorého herný prejav sa zlepšil. Určite to bude behavý súper, na čo sa pripravíme a verím, že domáci zápas zvládneme,“ uzavrel Kubičko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Omladení „Kubašania“ sú v laufe