Odchod Tótha ako štipľavá rana, s ktorou nerátali

Sportnet|6. feb 2010 o 00:00

Sústredenie futbalistov Moldavy v Bardejovských Kúpeľoch malo všetkých päť „pé“.

Akurát po jeho skončení sa vyskytol jeden zádrh, lebo zápas s L. Mikulášom odpadol, keď hostia oznámili deň predtým, že majú veľa maródov. Už druhý raz súper odvolal dohodnutý duel (predtým Lučenec), a tak tréner Galko premýšľa nad tým, ako do programu napasovať duely s kvalitnými celkami z vyšších súťaží. Lebo iba s nimi sa odhalia vo väčšej miere prípadné slabinky, na odstránení ktorých sa dá ešte popracovať.
MOLDAVA. Počas výcvikového tábora hráči FK Bodva absolvovali súboj so Starou Ľubovňou (3:0), naposledy zase si poradili s Michalovcami (3:1). S výnimkou úvodného prípraváku v Prešove s Tatranom Moldavčania stále víťazia.

Záťaž dobre znášajú

Pozitívom je, že napriek poriadnej záťaži nikto sa nesťažuje na svalovku, jednotlivcom sa vyhýbajú i choroby či zranenia. Isté je, že do jarnej odvety nastúpi ašpirant na čelnú pozíciu s obmeneným kádrom. Už teraz je známe, že do kádra pribudli na prestup Juhás, Brezničan a Hanzuš. Prestup Karakačanova je na spadnutie. Na druhej strane zase negatívom je odchod Tótha, ktorý zamieril do Ruska, kde sa usiluje nájsť si nové pôsobisko v tamojšej druhej lige. „Je to skúsený borec, pokiaľ by naozaj už za nás nehral, tak by to bola citeľná strata,“ poznamenal sklamane tréner Jaroslav Galko, ktorý sa spoliehal na dispečerské schopnosti borca s corgoňligovou minulosťou. Paradoxom je, že práve tento futbalista tiež prispel k tomu, aby sa o angažmán v Moldave zaujímal Juhás (spolu s Tóthom boli v Malajzii), a teraz zdvihol kotvy. „Máme stále úzky káder, je nás iba šestnásť, a tak sa ešte obzeráme po nejakých posilách, lebo naši chlapci z dorastu ešte nespĺňajú kritériá na túto súťaž. Aspoň jeden stredopoliar by nám bodol.“ Prínosom je žiarsky kanonier Karakačanov - Macédonec narodený v Srbsku, hoci na hrote vznikol trošku pretlak (Jurko, Gavlák). „On je však univerzálny a dokáže hrať i na strane, čo už v prípravných zápasoch dokázal.“

Súpiska je otvorená

„Tóth má u nás hosťovanie z Banskej Bystrice do konca júna. Keďže v jeseni pôsobil v Topoľanoch a u nás, čiže v dvoch kluboch, do zahraničia by nemohol odísť, ale reglement má jednu výnimku. Môže účinkovať iba v tej krajine, kde sa hrá systémom jar-jeseň, a nie jeseň-jar,“ vysvetlil manažér FK Bodva Vladimír Popovič. Ak by sa však neuplatnil v Rusku (názov klubu nikto nevie), musí sa vrátiť jedine na východ. Na sústredení nebol už Zahradník. Tento futbalista Tatrana Prešov síce nejaký čas trénoval s tímom, ale keďže nedošlo k dohode medzi klubmi, odišiel. Pritom sa ukazoval dobre a taký typ by bol pre kolektív žiaduci. Stroskotalo to na tom, že Tatran mal záujem iba o prestup a Moldava zase len o hosťovanie. „Čiastka za prestup bola neúmerne vysoká.“ V. Popovič prezradil aj to, že na skusoch v moldavskom tíme sa ukázal Maroš Bačík (naposledy hral v Topoľanoch) a funkcionári sondujú možné doplnenie tímu z futbalistov zo stredoslovenského regiónu a Čiech.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Odchod Tótha ako štipľavá rana, s ktorou nerátali