Od Mostu po Most. Iuventa utŕžila prvú prehru v sezóne

Najlepšou strelkyňou Iuventy v Moste bola Nikoleta Trúnková (vľavo).
Najlepšou strelkyňou Iuventy v Moste bola Nikoleta Trúnková (vľavo). (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|11. feb 2019 o 10:45

V šlágri podala ustráchaný výkon, na čele tabuľky však zostala aj naďalej.

MICHALOVCE. Došlo už aj na michalovské hádzanárky. Úradujúce slovenské majsterky utrpeli v sobotu prvú ligovú porážku v tejto sezóne, keď nad ich sily bol český šampión DHK Baník Most.

Žlto-modré prehrali v šlágri dvoch najlepších tímov MOL ligy na palubovke svojho súpera 28:32 a ich náskok na čele pelotónu sa znížil na tri body.

Hráčky Iuventy zostali na domácej scéne bez bodu prvýkrát od záveru marca minulého roka, keď takisto neuspeli na ihrisku Mostu.

Napriek tomu, že sa skončila ich dlhá séria neporaziteľnosti (23 zápasov), stále držia všetky tromfy vo svojich rukách a sú na najlepšej ceste vyhrať nadnárodnú súťaž.

Fungovala len hra cez pivota

Veľký šláger priniesol hádzanú výbornej úrovne. Iuventa držala krok so súperom len do polovice úvodného dejstva, kedy bol stav nerozhodný 5:5.

V ďalšom priebehu sa domáce gólovo odpútali a už do prestávky viedli rozdielom štyroch presných zásahov.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, Most si udržiaval minimálne trojgólový náskok a bez problémov dokráčal k víťazstvu.

„Z našej strany to bol nevydarený zápas. Počnúc brankárkami, obranou či nepremenenými šancami. Nevychádzali nám trháky a predovšetkým sme nemali tlak od krajných spojok. Preto sme to museli viac dohrávať na pivotky. Aspoň táto činnosť nám fungovala, keďže Trúnková dala sedem gólov. To jediné ma v sobotu potešilo. Hneď v úvode zápasu sme nepremenili viaceré čisté šance, domáce sa potom chytili a boli v laufe až do konca duelu. Skrátka, moje dievčatá predviedli ustráchaný výkon,“ vrátil sa k prestížnemu stretnutiu kormidelník Michaloviec Peter Hatalčík.

Prehra im určite pomôže

Skúsený lodivod si myslí, že ak by jeho družstvo podalo výkon, aký je v jeho silách, určite by sa z ďalekej cesty nevracalo naprázdno.

„Súper bol zdolateľný. V Moste sa však nehrá jednoducho, je tam búrlivé prostredie, ktoré sa možno tiež podpísalo na výkone dievčat. Mali sme aj dosť vylúčených hráčok, zvlášť v momentoch, keď sme sa išli nadýchnuť k tomu, aby sme sa na domáce gólovo dotiahli. Súper nás jednoznačne prevýšil v efektivite streľby. Čo hodil na bránu, z toho bol gól. Naše brankárky sa v tomto zápase nevyznamenali,“ skonštatoval Hatalčík.

Každá prehra je však na niečo dobrá a s týmto tvrdením súhlasí aj 64-ročný tréner.

V Iuvente nemajú dôvod robiť paniku, na líderskej pozícii zostali so slušným náskokom aj naďalej.

„Táto prehra nám určite pomôže. Verím, že dievčatá sa teraz ešte viac nakopnú a už v najbližšom zápase doma proti Veselí odštartujeme novú víťaznú sériu. Stále máme na čele trojbodový náskok, a ak zvládneme zvyšných sedem súbojov podľa predpokladov, tak prvá priečka by nám nemala ujsť,“ zakončil Hatalčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Od Mostu po Most. Iuventa utŕžila prvú prehru v sezóne