Oceliari doma privítajú trenčiansku Duklu

Zajtra doma. Hokejisti HC Košice sa stretnú v Steel Aréne s Trenčínom.
Zajtra doma. Hokejisti HC Košice sa stretnú v Steel Aréne s Trenčínom. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|16. feb 2013 o 00:00

Oceliari sa po druhýkrát v tomto týždni predstavia na domácom ľade. V Steel Aréne v nedeľu o 17. hodine privítajú trenčiansku Duklu.

Najvyššia hokejová súťaž pokračuje zajtra stretnutiami 49. kola. Do konca základnej časti extraligy odohrajú mužstvá už len po šesť zápasov.

KOŠICE. V košickej Steel Aréne sa hokejisti HC Košice zajtra pokúsia natiahnuť úspešnú domácu sériu. Vyhrali totiž štrnásť zápasov po sebe, takže s Trenčínom by mohli zaknihovať pätnáste víťazstvo v rade. Pravda, súper spod hradu Matúša Čáka bude proti.

„Našou úlohou je vyhrať v najbližšom zápase, to ostatné ide bokom. Hoci, samozrejme nás teší, že doma sa nám dlhodobo darí,“ uviedol kormidelník oceliarov Milan Staš.

Dostatok kvality, aby zápas zvládli

S vojakmi majú oceliari v tomto ročníku extraligy pozitívnu bilanciu. Bodovali vo všetkých doterajších piatich vzájomných zápasoch. Trikrát zvíťazili v riadnom hracom čase. Dva razy pre zmenu vyhrala Dukla po samostatných nájazdoch.

„Chceme sa odraziť od zápasu, ktorý sme v Trenčíne vyhrali 9:3 a posledného domáceho úspešného vzájomného stretnutia. Máme dostatok kvality na to, aby sme tento zápas zvládli.“

Do play-off pozitívne naladení

Tabuľkové posuny v závere dlhodobej časti sú stále aktuálne. Nie je ani vylúčené, že súperom Košíc v play-off by sa mohol stať práve Trenčín. Tréner HC Košice Milan Staš sa však momentálne nad možným súperom vo vyraďovacej fáze nezamýšľa.

„V prvom rade chceme v každom zápase bodovať, vyhrať najbližší zápas a tabuľka sa potom ukáže v takej podobe ako si želáme. Do play-off by sme išli radi pozitívne naladení po úspešných výsledkoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliari doma privítajú trenčiansku Duklu