Obvinení hráči sa vyhovárajú, že zväz ich nezavolal

(Autor: SME - Tibor Somogyi)
Pavol Spál|26. sep 2013 o 20:30

Pred disciplinárku futbalového zväzu prišiel iba Ivan Hodúr. Dvaja futbalisti obvinení v korupčnej afére tvrdia, že ich nikto nezavolal.

BRATISLAVA. „Prišiel som na disciplinárku iba sám - jediný. Idem domov taký pokojnejší,“ vravel Ivan Hodúr. Jeden zo siedmich obvinených v najväčšej korupčnej afére v slovenskom futbale predstúpil vo štvrtok pred disciplinárku Slovenského futbalového zväzu. Ako jediný.

Hodúra veľká pozornosť médií zneistila. Pred zasadnutím komisie dlhšie sedel v aute, hľadal odvahu. Potom radšej preparkoval auto mimo areálu zväzu.

„Hovoriť budem až potom, ako sa vrátim z disciplinárky,“ povedal, keď vchádzal do budovy. Hráč Dunajskej Stredy je obvinený z brania úplatkov a ovplyvňovania ligových zápasov.

Hodúrovi chýba futbal

Komisia ho vypočula rýchlo. Žiadne rozhodnutie však nepadlo. „Oboznámili sme sa so stanoviskom Ivana Hodúra a budeme pokračovať po doložení stanovísk príslušných orgánov,“ vravel predseda disciplinárky Miroslav Vlk.

Hodúr sa v tipovacej afére priznal ako prvý a spolupracuje. „Budeme to brať do úvahy ako poľahčujúce okolnosti. Zohrá to veľmi dôležitú úlohu,“ vravel Vlk.

Keď Hodúr po vypočutí odchádzal, tisli sa mu do očí slzy. Na otázky odpovedal stroho.

„Všetko je rozbehnuté, prebieha vyšetrovanie, nechcem sa k tomu vyjadriť. Uvidíme, ako to dopadne.“

Na otázku, ako vidí svoju futbalovú budúcnosť, reagoval: „Neviem, uvidíme. Mrzí ma, že nemôžem teraz hrať. Počkám na rozhodnutie. Trénujem individuálne. Futbal ešte chcem hrať.“

S komplicmi už vraj nekomunikuje. „Prekvapuje ma, že neprišli. Stále myslím na to, čo sa stalo, poriadne nespím.“

Hodúrovi hrozí, že si futbal nezahrá minimálne dva roky.

„Neriešim to vôbec. Ani si to neviem predstaviť.“ Bývalý slovenský reprezentant môže skončiť aj vo väzení.

Zvyšní piati prizvaní – Michal Dian, Marek Božoň, Čech Tomáš Huber, Ivan Žiga, Marián Dirnbach– neprišli. „Dian sa ospravedlnil. Ostatní neprišli bez ospravedlnenia,“ dodal šéf disciplinárky. Siedmy obvinený v škandále Róbert Rák prísť nemusel - je registrovaný v Rakúskom futbalovom zväze.

„Neviem, že by som mal byť pozvaný na dáku disciplinárku. Nedostal som žiadny papier, nik mi nevolal. Počujem to od vás prvýkrát,“ vravel pre SME bývalý hráč Dunajskej Stredy Marek Božoň. Podobne reagoval i Čech Tomáš Huber.

„Jediný dôvod, prečo som neprišiel, je ten, že mi nedal nikto vedieť. O ničom som nevedel. Stále som na telefóne. Nikto mi nevolal, nič mi neprišlo,“ tvrdil Huber. Čech vravel, že ho stále nevypočula ani polícia.

Vlk: Nemáme adresy

„My sme ich dvakrát vyzvali cez úradnú správu. Oni to dobre vedeli. A teraz sme ich opäť vyzvali. Ak by ste s nimi náhodou hovorili, môžete im povedať, aby čítali úradné správy. Nikoho nemôžeme donútiť. My sme nemali ich adresy,“ vravel Vlk.

V prípade ovplyvňovania zápasov futbalovej ligy v prospech tipovacej mafie je obvinených na Slovensku sedem ľudí. Prípad vyšetruje aj polícia.

Kedy rozhodne o hráčoch Dunajskej Stredy disciplinárka, jej šéf nevedel povedať. Okrem hráčov hrozí trest aj klubu. Ten môžu v najhoršom prípade vylúčiť z ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Obvinení hráči sa vyhovárajú, že zväz ich nezavolal