Obhajcovia Stanleyho pohára sa pomaly prebúdzajú

Marián Hossa sa dostáva pred play off pomaly do formy.
Marián Hossa sa dostáva pred play off pomaly do formy. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|25. feb 2011 o 13:25

Tomáš Kopecký s Mariánom Hossom pomohli Chicagu k posledným dvom výhram piatimi bodmi. Hawks sa posunuli v tabuľke Západnej konferencie na siedme miesto.

BRATISLAVA. Obhajoba víťaznej trofeje je v každej súťaži ťažká. Presviedčajú sa o tom aj hokejisti Chicaga.

Vedenie Blackhawks muselo pred sezónou pustiť ôsmich hráčov zo zostavy, ktorá vyhrala pre klub po 49 rokoch Stanleyho pohár, aby sa zmestilo do platového stropu.

Silná kostra okolo mladých útočníkov Jonathana Toewsa s Patrickom Kaneom však v tíme zostala, čo môže byť v boji o play off veľmi dôležité.

V mimoriadne vyrovnanej Západnej konferencii, kde je stále reálne v hre o vyraďovaciu časť dvanásť tímov, bude dôležitý každý bod.

Blackhawks sa posunuli na priečky zaručujúce play off

Blackhawks vyhrali posledné tri stretnutia za sebou, keď dokázali predčiť rivalov zo St. Louis a Nashvillu a v tabuľke sa posunuli z dvanásteho miesta na siedme. Pričom na štvrtý Phoenix, ktorý má o zápas viac, strácajú len päť bodov.

Slovenských fanúšikov môže tešiť, že medzi lídrov Hawks naďalej patrí Tomáš Kopecký a tradične dobre hrá aj Marián Hossa. Toho však v tomto ročníku brzdili zdravotné problémy.

Slovenské duo nazbieralo pri dôležitých výhrach nad Blues a Predators päť bodov. Najmä Kopecký pokračuje v životnej sezóne, čo sa týka ofenzívy. V 60 zápasoch nazbieral 34 bodov, Hossa má v 44 stretnutiach o bod viac.

Výborné hrá aj prvý útok Hawks. Trojica Jonathan Toews, Patrick Kane, Patrick Sharp nazbierala za posledné tri zápasy šesť gólov a deväť asistencií.

„Základom je dobrá defenzíva. Na tej sme popracovali a je to vidieť aj na prechode do útoku. Konečne sme vyhrali pár zápasov po sebe a zvýšili si sebavedomie,“ povedal Hossa pre Chicago Tribune.

„Vychádza nám obranný systém, pomaly to začína byť dobré,“ doplnil Slováka tréner Joel Quenneville. Ten sa vrátil na lavičku Hawks po tom, ako chýbal štyri zápasmi kvôli problémom so žalúdočnými vredmi.

kopec_res.jpg

Frolík chváli Hossu s Kopeckým

Sila obhajcov Stanleyho pohára sa ukázala najmä v pondelkovom dueli proti St. Louis. Blues začali zápas skvele, strelili rýchle dva góly a mohli pridať ďalšie.

Druhá tretina však už patrila Blackhawks, tí sa skoncentrovali a výsledok otočili štyrmi gólmi. Na dvoch sa asistenciami podieľali slovenskí hokejisti.

Tí nastupujú v určitých častiach zápasu spolu v druhom útoku, kde ich dopĺňa posila z Floridy, Michael Frolík. „Zvykám si na systém hry, predsa len sa tu hrá inak ako sme hrali v Panthers, ale veľmi mi pomáhajú Tomáš s Mariánom. Sú to skvelí hokejisti,“ povedal český talent pre Chicago Sun-Times.

Vedenie Blackhawks je spokojné s hrou ofenzívy, ale pred utorkovým koncom prestupového obdobia sa chce posilniť v defenzíve.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajcovia Stanleyho pohára sa pomaly prebúdzajú