Obec Kechnec vybudovala nové ihrisko v rekordnom čase

TASR|4. nov 2011 o 13:59

Nové futbalové ihrisko si svojpomocne vybudovala obec Kechnec v okrese Košice-okolie za rekordne krátky čas 3,5 mesiaca s vlastnou investíciou vo výške 110.000 eur i pomocou sponzorov.

KECHNEC.

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, ktorý si ho v piatok obzrel, ocenil, že ide o unikát. "Považujem za zázrak, že tu vzniklo veľké ihrisko s prírodnou trávou, čo ozaj nie je jednoduchá záležitosť," zhodnotil pre TASR.

Slovenský futbalový zväz v tomto roku neprispel na budovanie žiadneho ihriska na Slovensku. Zdroje čerpá v štvorročnom období, ďalšie peniaze na granty, ktoré môže použiť na nové plochy či rozvoj, začne čerpať od roku 2012.

Ihrisko s rozmerom 7000 metrov štvorcových poslúži prioritne kechneckej mládeži. "Nemali sme športový stánok, potrebovali sme deti zaviazať k tomu, aby siahali po lopte, nie po drogách," povedal TASR starosta Jozef Konkoly. Obec dovtedy využívala ihrisko v susednej obci, podľa jeho slov za nevýhodných podmienok. Už v sobotu 5. novembra otestujú ihrisko žiacke a dorastenecké tímy počas prvých zápasov.

Aktuálne má obec 4. žiacku a 4. dorasteneckú ligu. "Máme 30 detí v prípravke pre žiakov a asi 22-členný káder dorastencov. Trikrát týždenne majú tréning a zápas," povedal Konkoly. Starosta si trúfa už v budúcom roku zostaviť dospelé futbalové mužstvo.

Prezident SFZ načrtol aj potenciálnu spoluprácu futbalového zväzu s obcou, najmä možnosti využívania komplexu pre potreby výchovy mladej generácie slovenských futbalistov.

Najviac nákladnou položkou bola trávnatá plocha a šatne. Kladenie trávnatého koberca trvalo tri dni.

Kechnec je známou priemyselnou zónou, za posledných osem rokov sa v obci etablovalo a začali pripravovať projekty už 16 slovenských a zahraničných spoločností.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov