O Pavlovic Cup zabojuje kvarteto tímov

(Autor: Miroslav Vlček)
Sportnet|23. nov 2016 o 00:00

Martin Jakubko: Ladislav Pavlovič bol a je futbalová ikona.

PREŠOV. Štyri mládežnícke tímy budú bojovať o trofej pre víťaza na turnaji O pohár Ladislava Pavloviča – jedného z najlepších futbalových kanonierov v histórii československého futbalu.

Podujatie, ktoré sa koná práve na počesť tejto nezabudnuteľnej futbalovej legendy, sa uskutoční v sobotu.

V športovej hale na Baštovej ulici v Prešove sa tak predstavia okrem domáceho celku 1. FC Tatran Prešov aj MFK Ružomberok, FC VSS Košice a nováčik na turnaji JUPIE FŠMH.

Organizátori turnaja spravili pred štartom ôsmej edície malú zmenu. Z exhibičného zápasu, ktorý bol pevnou súčasťou samotného mládežníckeho turnaja, spravili predzápas. Ten sa uskutočnil v predstihu, 9. októbra 2016.

Priateľský futbalový zápas medzi rodinou Pavlovičovcov s hosťami a Internacionálmi Tatrana Prešov priniesol pekné futbalové momenty, avšak pravá podstata stretnutia bola myšlienka pripomenúť si „ruského Cára“.

Jakubko: L. Pavlovič bol a je futbalová ikona

Jeden z účastníkov exhibície, ktorý sa predstavil v drese Pavlovičovcov, bol aj bývalý slovenský futbalový reprezentant a účastník MS vo futbale 2010 v Juhoafrickej republike Martin Jakubko.

„Ladislav Pavlovič bol výrazná osobnosť Tatrana Prešov a samotného Československa. Meno Ladislava Pavloviča poznajú za hranicami Slovenska a to už svedčí o tom, že bol a stále bude nezabudnuteľná futbalová ikona. Teší ma, že každoročne sa týmto turnajom pripomína a zároveň nezabúda na takú futbalovú osobnosť,“ nešetril slovami chvály niekdajší výborný zakončovateľ.

Bývalý hráč Prešova, Vranova, Banskej Bystrice, Saturnu, Chimki, FK Moskva, Dinama Moskva, Amkaru Perm a Ružomberka zavesil tohto roku v tichosti kopačky na klinec.

„Áno, profesionálna kariéra športovca sa pre mňa skončila. Počas legionárskeho chlebíčka som veľmi málo času trávil s rodinou a teraz sa im to snažím vynahradiť. Stále sa však udržujem v dobrej fyzickej kondícii. Futbal mi bude chýbať, ale určite sa raz vrátim do futbalového diania ako tréner či funkcionár. Uvidíme, čo najbližší čas prinesie,“ zhrnul 36-ročný rodák z Chminianskej Novej Vsi.

Nováčikom na turnaji hráči z akadémie M. Hamšíka

Nováčikom na turnaji Pavlovic Cup budú hráči JUPIE – Futbalová škola Mareka Hamšíka.

„Sme radi, že na turnaji sa predstavia spomínané mládežnícke družstvá kategórie U17. Svoju premiéru na našom turnaji si odkrútia hráči z futbalovej školy Mareka Hamšíka. Počas soboty uvidíme šesť zápasov. Začíname o 9.00 hod. a turnaj ukončíme východniarskym derby zápasom medzi 1. FC Tatran Prešov a FC VSS Košice,“ načrtol program Pavlovic Cupu jeden z organizátorov Ladislav Pavlovič ml.

Rozpis zápasov

9.00-9.45 hod. 1. FC Tatran Prešov – JUPIE FŠMH,

9.55-10.40 hod. MFK Ružomberok – FC VSS Košice ,

10.50-11.35 hod. JUPIE FŠMH – FC VSS Košice,

11.45-12.30 hod. 1. FC Tatran Prešov – MFK Ružomberok,

15.00-15.45 hod. JUPIE FŠMH – MFK Ružomberok,

15.55-16.40 hod. 1.FC Tatran Prešov – FC VSS Košice

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O Pavlovic Cup zabojuje kvarteto tímov