O drámu sa zranením postaral Hudák

Smečiar Hudák sa počas zápasu zranil.
Smečiar Hudák sa počas zápasu zranil. (Autor: Michal Frank)
Michal Frank|4. mar 2013 o 00:00

Posledný súper, ktorý preveril prešovských volejbalistov pred záverečnou vyraďovačkou extraligy, bol Trenčín.

VK Mirad PU Prešov si s rivalom spod hradu Matúša Čáka na domácej palubovke poradil. Obavy však prinieslo zranenie Hudáka.

PREŠOV. Mladý celok z Trenčína ukázal v športovej hale pri Toryse zopár sľubných momentov. Domáci však svojho súpera prevýšili po každej stránke a nedovolili mu uhrať ani set.

Kritický moment nastal už prvom sete, keď ostal na zemi ležať hráč základnej zostavy Prešova Michal Hudák. Kouč poslal na jeho miesto Digaňu a smečiara hneď po skončení setu viezli s podvrtnutým členkom do prešovskej nemocnice.

„Zľakol som sa, ale mal som taký pocit, že to nebude až také vážne. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie v nemocnici. Budeme sa musieť podľa toho zariadiť,“ povedal tréner domácich Ľuboslav Šalata.

V zápase znovu otestoval herné varianty, ktoré by Prešovčania mohli zužitkovať v kľúčových dueloch play-off proti Myjave. V optimálnej forme sa ukázal kľúčový hráč Beňa, darilo sa aj jeho spoluhráčom.

„V zápase som chcel dať priestor Luxovi, ktorý môže alternovať na pozíciách univerzála i smečiara. Potreboval sa rozohrať, lebo dlhšie bol zranený a potom chorý a potreboval nabrať hernú prax,“ konštatoval lodivod.

„Som naspäť po zranení, pomaličky sa do toho dostávam, snažím sa pomôcť tímu,“ povedal samotný M. Lux a zdôraznil, že všetci sa v zápase s Trenčínom chceli naladiť pred kľúčovými zápoleniami celej sezóny, čo sa podarilo.

Štatistika

VK Mirad PU Prešov - COP Trenčín 3:0 (18, 18, 22)

Zápas trval 73 min., rozhodovali Savka a Porvazník, 180 divákov

Zostava Prešova: Škľar, Beňa, Mikita, Tholt, Hudák, Faron, libero Lampart (Lux, Maroš Sopko, Digaňa, Ogurčák)

frk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O drámu sa zranením postaral Hudák