Nuloví Podhradčania a Vlašania

Futbalová šaľenota na Spiši. V nedeľu začína kompletný futbalový ročník 2015/2016 a je sa na čo tešiť.
Futbalová šaľenota na Spiši. V nedeľu začína kompletný futbalový ročník 2015/2016 a je sa na čo tešiť. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|7. aug 2015 o 00:00

Po štvrtoligistoch cez víkend už všetky kluby budú hrať o majstrovské body.



SPIŠ. Nová sezóna 2015/2016 v spišskej oblasti začala v pozmenenej forme. Po dvoch rokoch víťazstiev v krajskej súťaži hrá FK Spišská Nová Ves atraktívnu 2. ligu.

V treťoligovej partii tak niet zástupcu. Vyzeralo to tak, že ani v 4. lige Sever žiaden klub spod Spišského hradu nebude pôsobiť.

Jedine kvalitná 5. liga Podtatranská ostala bez väčších zmien a cez víkend štartujú naplno aj oblastné „futbalové šaľenoty“.

Štvrtoligistom sa darí

Ani samotní štvrtoligoví zástupcovia nechápali neskorý začiatok súťaže, lebo hrať sa mohlo už týždeň vopred.

Vyhli by sa tak neobľúbeným stredajším vloženým kolám. Mali byť v 5. lige Podtatranskej, dnes sú „nuloví“ v čele tabuľky.

Nula v kolónke prehier a remíz, nula v kolónke inkasovaných gólov. Reč je o futbalistoch spod Spišského hradu.

„V nedeľu nás čaká poriadna previerka proti silným Šarišským Michaľanom,“ s úsmevom skonštatoval predseda MŠK Spišské Podhradie Jozef Komara.

Darí sa aj Vlašanom v južnej štvrtoligovej skupine. Tiež ešte neinkasovali gól, ale za remízu vo V. Folkmari a víťazstve 2:0 nad Sobrancami v stredu sú na tom z pätice spišských zástupcov najlepšie.

Naopak, lepší štart do sezóny by si želali v Rudňanoch, ktoré uzatvárajú tabuľky s nulovým bodovým ziskom.

V nedeľu Rudňanci v ťaháku tretieho kola hrajú vo V. Folkmare. Vlašania cestujú do Michalian. Zatiaľ bez prehry výborne hrajúci nováčik z Mária Huty hrá na ihrisku Horeša a Krompašania budú chcieť opäť doma naplno bodovať proti Kalši.

Piatoligová premiéra trojice nováčikov

Harichovce sú späť, nováčikom je aj Veľká Lomnica a Hranovnica. Výborná piata liga Podtatranská získala ďalšie tri kvalitné kluby.

„Chceme hrať kombinačný futbal, strieľať čo najviac gólov, aby sme potešili našich fanúšikov, ktorí nás chodili v jarnej časti povzbudzovať v slušnom počte aj na zápasy na súperových ihriskách,“ povedal pred štartom novej sezóny mladý šikovný tréner ŠK Harichovce Jozef Štofko, ktorý premiéru v krajskej súťaži bude mať v Nálepkove.

Prakovce mali pôvodne hostiť Sp. Podhradie, ale nakoniec privítajú nováčika z V. Lomnice. Smižany cestujú do Sp. Belej.

Súboj dvoch „H“ bude v Hrabušiciach, ktoré hostia ďalšieho nováčika Hranovnicu. Helcmanovce hostia Levoču a Teplička má za súpera Poprad B.

Program 1. kola 6. liga SOFZ: Kluknava – Markušovce 10.30, Margecany – Gelnica 10.30, Odorín – Spartak Bystrany, SNV B – V. Folkmar B, Mníšek n/H – Jamník, Chrasť n/H – Olcnava, Bystrany SŠM – Jaklovce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nuloví Podhradčania a Vlašania